Παρασκευή, Οκτωβρίου 12

Ελληνίδες και Μπύρα: Ουτε καν Φίλοι

Καθώς ο Greektrappist αλωνίζει την όμορφη Αλσατία σε αναζήτηση μπυρικών, πνευματικών και άλλων τέρψεων, δράττω την ευκαιρία να θίξω ένα σύνθετο ζήτημα ιδιαίτερου ψυχολογικού βάθους και συναισθηματικώς φορτισμένων κοινωνιολογικών παραμέτρων: Ελληνίδα και μπύρα.

Όσοι έχουμε ταξιδέψει και ζήσει στο εξωτερικό έχουμε σίγουρα προσέξει ότι η μπύρα χαίρει ιδιαιτέρας εκτιμήσεως από το παραδοσιακώς θεωρούμενο "αδύναμο φύλο"-- για να χρησιμοποίησω την απολύτως κλισαρισμένη έκφραση της σύγχρονης παρα-δημοσιογραφίας.

Τί να θυμηθώ; Τις φασαριόζικες Τσέχες εργάτριες-φοιτήτριες στην μετακομμουνιστική Πράγα, οι οποίες κατανάλωναν τεράστιες ποσότητες Budweiser σε αυτά τα όμορφα υπόγεια φοιτητικά στέκια, γελώντας, φωνάζοντας και χαλώντας τον κόσμο δίχως κανείς να τους δίνει σημασία ή να τις στραβοκοιτάζει; Τις σοβαρές και σφιγμένες Βαυαρές που κατανάλωναν Weiss με αυτοματοποιημένες κινήσεις χαλαρώνοντας 15% με κάθε μισόλιτρη; Τις μελαγχολικές Φλαμανδές, οι οποίες έπνιγαν την καταθλιπτική τους καθημερινότητα στην τελετουργική κατάποση Rochefort με τον αέρα της απρόσιτης μπυρο-αριστοκρατίας;

Ειλικρινώς, τις μόνες που ΔΕΝ θέλω να θυμούμαι είναι οι εξαθλιωμένες Βρετανίδες, οι οποίες με δυο pints πραγματικά κακής μπύρας εκτροχιάζονταν προσφέροντας το πλέον αντι-ερωτικό, κακόγουστο και αντι-μπυροφιλικό θέαμα.

Όλες οι άλλες όμως, αποτελούν πρότυπο υγειούς σχέσης της σύγχρονης γυναίκας με την μπύρα-- και ομολογώ ότι άπασες κέρδισαν την συμπάθειά μου όλα τούτα τα χρόνια που ασχολούμαι με την κοινωνιολογία της μπύρας.

Τώρα, μέσα σε αυτό το κοινωνιολογικό συγ-κείμενο (context) τίθεται αμείλικτο το ερώτημα: τί τρέχει με τις δικές μας; Γιατί οι Ελληνίδες θεωρούν αμαρτία να πιούν μπύρα; Γιατί έχουν αυτό το ξινισμένο, αφ'υψηλού ύφος όταν ακούν για μπύρες; Γιατί διακατέχονται από τον φόβο ότι τα "καλά-παιδιά" θα τις αποπάρουν, θα τις σνομπάρουν, θα τις υποτιμήσουν, αν κατεβάσουν και αυτές, εντελώς ακομπλεξάριστα, δυο-τρεις Chimay;

Πώς είναι δυνατόν η χειραφέτηση των γυναικών να πραγματώθηκε στην Ελλαδίτσα σε τόσα επίπεδα, όχι όμως ακόμη σε αυτό του συμβολισμού της μπύρας;

Γιατί είναι εντέλει ζήτημα συμβολισμού: οι Ελληνίδες για κάποιο λόγο θεωρούν ότι είναι "κακό" να κατεβάζουν μπύρες δημοσίως. Φοβούνται ότι αν το πράξουν, κανείς δεν θα τις παντρευτεί. Προσέξτε τες: Συστηματικά επιλέγουν (μια!) βότκα-πορτοκάλι, (ένα!) μαρτίνι και λοιπές ανώδυνες δηθενιές, πάντοτε στην ελάχιστη δυνατή ποσότητα και πάντοτε με εκνευριστική διακριτικότητα. Με επιτηδευμένη και κλινική ακρίβεια δηλώνουν ότι κάποια πράγματα δεν ειναι γι' αυτές, ότι δεν τους αρμόζουν, ότι δεν ενδιαφέρονται να τα μοιραστούν με έναν άντρα.

Ίσως νομίζουν ότι η μπύρα δείχνει ταπεινή καταγωγή, κακές παρέες, ότι παραπέμπει σημειολογικώς σε διαλυμένες οικόγενειες, μανάδες τύπου "αμάρτησα για την κόρη μου", προσωρινές σχέσεις κ.ο.κ. Και επειδή, ως γνωστόν, η μέση Ελληνίδα ενδιαφέρεται για αφηρημένες οντότητες, όπως αυτή του γάμου και της οικογενείας, αλλά και του κοινωνικού αναβιβασμού (βεβαίως-βεβαίως), σπεύδει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: δεν πίνει μπύρα, απαπαπα, αυτά ειναι low πράγματα, πίνει μόνον σικ ποτά και πάντα με μέτρο, comme il faut- να μην τις πάρει κανείς και για δεύτερης διαλογής.

Φταίνε οι γονείς, κύριοι. Το κακό ξεκινά από την οικογένεια. Όλη η καταπίεση της μικροαστικής ελληνικής οικογένειας φανερώνεται στην προσπάθεια της Ελληνίδας να πείσει ότι ειναι ανώτερη από ό,τι όλοι την νομίζουν, ότι της αξίζει μόνο το καλύτερο και ακριβότερο, όχι μια ταπεινή μπύρα... Και όμως, υπάρχουμε και μεις εκεί έξω, που γουστάρουμε τις ακομπλεξάριστες γυναίκες, αυτές που μπορούν να μοιραστούν μαζί μας την θρησκευτική-σεξουαλική εμπειρία μιας τραππιστικής μπύρας. Και ακριβώς γι'αυτό, μια Ελληνίδα που ξέρει να εκτιμήσει μια Westmalle κερδίζει άμεσα το ενδιαφέρον μας...

Σε μια τέτοια λοιπόν αφιερώνω τούτο το ποστ, ανυπομονώντας να μοιραστώ μαζί της την πολύτιμη και βαρύτιμη τρίλιτρη Karmerliet που παλαιώνω χρόνια τώρα.

Υ.Γ. Και για όσους δεν το ξέρουν, την Karmeliet Tripel παράγουν αποκλειστικώς γυναίκες, και δη μοναχές Καρμελίτισσες.

36 σχόλια:

Κλείτωρ είπε...

χαχα πολύ καλό!!! Κι όμως τώρα που το σκέφτομαι μοιάζουν τόσο πολύ οι ελληνίδες με την μπύρα. Και οι καλές και οι κακές.

Brewtus_Tripelius είπε...

Kαλό το σχόλιο, Κλείτωρ, νομιζω ξέρω τί εννοείς και συμφωνώ..

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι οι Ελληνίδες παραγγέλνουν συστηματικά "φρουτόμπυρες", δηλαδή Kriek και λοιπές-- λες και αυτές είναι πιο θηλυκές. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει- η Vondel είναι αποδεδειγμένα πολύ σεξι μπύρα, και εξαιρετική επιλογή για κυρίες που τολμούν να υπερβούν τα τετριμμένα.

fresco είπε...

Ίσως να κολλάνε στο ότι οι μπύρες φέρνουν κατούρημα...αλλά τι τις νοιάζει, όλο στην τουαλέτα πηγαίνουν...

Ίσως να κολλάνε στο ότι οι μπύρες φουσκώνουν...ε καλά, αυτό δεν είναι και τόσο σέξυ όντως...

Ίσως να κολλάνε στο ότι οι μπύρες είναι -γενικά- πιο φθηνές από ένα δήθεν κοκτέιλ...και ως γνωστόν γουστάρουν να μας κάνουν να ξοδεύουμε για πάρτη τους...

Ίσως -μιας και ελληνίδα γυναίκα είναι η πιο τσιτωμένη και ζηλιάρα στον κόσμο- να κολλάνε στο ότι απολαμβάνουμε τόοοοοοοσο πολύ μια παγωμένη μπύρα...νιώθουν να απειλούνται...φαντατείτε την έκφραση του προσώπου σας όταν πίνετε ένα chilled μπιρόνι και θα με καταλάβετε...

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το post!

Οι Ελληνίδες α) δεν ξέρουν από μπύρες και β) δεν θέλουν να μάθουν!

Πόσες φορές δεν προσπάθησα να πείσω κάποια να παραγγείλει μια Chimay ή έστω μια Duvel; Τίποτα...

Όταν τους λες ότι ασχολείσαι με "μπύρες" σνομπάρουν... Πρέπει να ξέρεις από κρασί και από τα ξενέρωτα κοκτέιλ και τα σφηνάκια! ΟΚ λοιπόν, δεν ξέρω "trendy" κοκτέιλ, αλλά τουλάχιστον ξέρω από μπύρες (έχω να μάθω ακόμη πολλά)...

Πολύ σνομπαρία για το τίποτα! Και στην τελική είναι πιο ακριβό το ποτό; Για ρώτα κοπελιά πόσο κάνει μια Rochefort ή μια Westmalle (ΟΚ στην Ελλάδα είναι ακριβές τα ξανάπαμε αυτά)!

Συμφωνώ ότι φταίει η κοινωνία, μικροαστική, που κάνεις τις κοπέλες να θέλουν να ανέβουν, να έχουν "επίπεδο", να βρουν κάποιον να τους πηγαίνει σε "καλά" μαγαζιά, ενώ οι περισσότερες είναι κενές μέσα τους!

:) Αλλά τις αγαπάμε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα τόσο τιμής όπως ειπώθηκε, όσο στάτους και...διαγωγής.
Το στερεότυπο του τύπου που πίνει μπύρες δεν απέχει πολύ από αυτό του οικοδόμου στο καφενείο που κατεβάζει τα μπουκάλια Αμστελ τη στιγμή που η μπυροκοιλιά του καλύπτει το μισό τραπέζι.
Και συνήθως επειδή η γνωριμία με τις μπύρες και η εικόνα που διαμορφώνουμε για αυτές είναι μεταξύ Heineken και Amstel, δεν είναι λίγοι/ες εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κόσμος της μπύρας είναι τόσο στενός.
Chimay πάντως (οκ εξαρτάται και από το μέρος) αρκετές ελληνίδες πίνουν.

Και δύο σχόλια για τον brewtus.
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, στο βελγικο τροπο σκέψης υπάρχουν θηλυκές μπύρες. Οι Kriek είναι οι πλεόν προσβάσιμες και άμεσα συνυφασμένες με τη γυναικεία εικόνα. Πρόσφατα η Hoegaarden έβγαλε τη Rose, μια αρωματισμένη blanche (για την αιτία παρασκευής της οποίας υπάρχει μεγάλη φημολογία), και όλη της η διαφημιστική καμπάνια είχε σαν target group αποκλειστικά τις γυναίκες. Η Duvel από την άλλη ή η Westmalle θεωρούνται πιο "αντρικές" μπύρες. Η διαφορά όμως (πολύ όμορφη) είναι ότι συνήθως κοπέλα που θα παραγγείλει Duvel δε θα αντιμετωπιστεί σαν...νταλικιέρης, αλλά σαν χαρακτήρας αποφασιστικός που θέλει να έχει το πάνω χέρι.

H Karmeliet (εξαιρετική και από τις αγαπημένες μου) δεν παράγεται σε κάποιο μοναστήρι αλλά σε ζυθοποιείο κάπου στην καρδιά της Φλάνδρας. To ίδιο ζυθοποιείο που παράγει την Kwak και την εστέτ Deus.
Στις απαρχές της δημιουργίας της η Karmeliet ζυμωνόταν όντως από μοναχές. Ανάμνηση αυτού βλέπουμε στην ετικέτα της που δείχνει καλόγριες να θερίζουν κριθάρι.

greek tv είπε...

Brewtus πλεόν ανήκεις στο "κλειστό μου club" R-E-S-P-E-C-T ανθρώπων!

Τα είπες όλα σε λίγες γραμμές.
Ο κομπλεξισμός αυτός προέρχεται καθαρά από την οικογένεια κ το πως οι μανάδες τους τις μάθανε να παραγγέλνουν μόνο ακριβά λικερ-άκια κ trendy ποτά με 2% για να μην την αποπλανήσει ο μπεκρούλιακας νεάτερνταλ που κάθεται στο απέναντι τραπέζι κ πίνει μπύρα...

Ρε, πιείτε άφοβα μία stella artois, που είναι κ εύηχη!

KitsosMitsos είπε...

Δεν έχεις άδικο. Καθόλου άδικο. Και όλα έγκεινται στα στερεότυπα, που αναφέρουν και οι συνάδελφοι-συνδαιτημόνες. Η μόνη άκρατη κατανάλωση μπύρας κακιάς ποιότητας που έχω δει, είναι τα καλοκαίρια από τις τουρίστριες που μπύρα να'ναι κι ό,τι να'ναι, αρκεί να κάνουμε κεφάλι και ακρότητες.
Φωτεινότατη εξαίρεση και οι Ολλανδές, όπου παράλληλα με τις καλές γνώσεις στο κρασί, προτιμούν τη μπύρα στις εξόδους τους. Ίσως είναι και θέμα τιμής.
Προσθέτοντας και λίγο πικάντικο, είχα μια φίλη που κάθε φορά που ήθελε να "εμπλακεί" σε κάτι...χμμμ...βαθύτερο (κοινώς να φασωθεί), έπινε μπύρα. Ήταν ας πούμε το αφροδισιακό της και συνθηματικό για τους επίδοξους...

Brewtus_Tripelius είπε...

Καταρχήν χαίρομαι που βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει προσέξει την εντελώς προβληματική σχέση της μέσης Ελληνίδας με την μπύρα. Πρόκειται για μείζον θέμα που όπως βλέπω από τις έως τούδε απαντήσεις ταλανίζει πολλούς εκ ημών, σιωπηλώς πλην συστηματικώς.

Kitsosmitsos, κάποιοι εδώ στο Greeks for Beer σίγουρα ενδιαφέροντα να γνωρίσουν την πρώην σου-- θα μου χρωστούν αιώνια ευγνωμοσύνη αν τους φέρω σε επαφή...

Speuloos, ευχαριστώ για την διευκρίνηση για την Karmeliet. Ειναι από τις αγαπημένες μου και η τρίλιτρη θα ανοίξει σε εξαιρετική περίπτωση λιαν συντόμως (την παλαιώνω με στοργή και προδέρμ). Ενδιαφέροντα τα περι μαρκετινγκ μπύρας στο Βέλγιο. Όπως πάντα θα χαρούμε για ανταπόκριση από κέντρο του μπυρο-πολιτισμού...

Ανώνυμος είπε...

Brewtus erhomai na tin anoixoume pareoula tin Karmeliet.. ypomoni

parepiptontos i agapimeni mou mpyra einai i Duchess de Bourgogne.. gia na po tin amartia mou omos eho piei kai Leffe (MONO se katastasi apelpisias ennoeitai..)

Brewtus_Tripelius είπε...

...για την ακρίβεια έχεις κατεβάσει ΠΟΛΛΗ, πάρα πολλή Leffe! Συγχωρεμένη εκεί που βρίσκεσαι, όμως... ;-)

Veron είπε...

Βλέπω ότι τα σχόλια...ανδροκρατούνται, οπότε ας κάνω μια συμβολική παράσταση απ' το θιγόμενο φύλο... :)

Πιστεύω ότι η Ελληνίδα όταν σκέφτεται "μπύρα" έχει στο μυαλό της το εντελώς στερεότυπο του Γερμανού/Άγγλου/εν γένει Βόρειου με μπυροκοιλιά και κόκκινα μάγουλα από το μεθύσι να κατεβάζει μπύρες με το κιλό! Είναι άθλιο σαν κόνσεπτ κι εντελώς προσβλητικό, αλλά ναι, ισχύει, το έχω ζήσει από συζητήσεις.
Ίσως σε μια έξοδο, λοιπόν, θεωρεί ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί κάτι πιο...εκλεπτυσμένο...Δε γίνεται αυτή, μια κυρία με τα όλα της, να κατεβάζει pints το ένα πίσω απ' τ' άλλο!

Προσωπικά, λατρεύω τη μπύρα! Δεν είμαι βέβαια σε φάση...μπυροειδήμονα, αλλά από τη στιγμή που ανακάλυψα πριν 4-5 χρόνια ότι στον κόσμο υπάρχουν κι άλλες μπύρες εκτός από την..."πράσινη" και την "κόκκινη", παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός με μια...Murphy's, βάλθηκα να δοκιμάζω όσο το δυνατόν περισσότερες γίνεται! Χαίρομαι πάρα μα πάρα πολύ που ανακάλυψα καινούριες γεύσεις, που πραγματικά μου άρεσαν πολύ περισσότερο από αυτές που "ήμουν υποχρεωμένη" να καταναλώνω και να "μάθω" να μου αρέσουν, επειδή αυτές μόνο υπήρχαν. Έχω μια αγάπη για τις weiss...
Πιο πολύ χαίρομαι που με το όλο ενδιαφέρον που με είχε πιάσει συμπαρέσυρα ακόμη περισσότερο κόσμο, κυρίως...άσχετες σαν κι εμένα, να δοκιμάσουν και να μάθουν 2-3 παραπάνω μάρκες...

Όντως προβληματικό...Αλλά γνωρίζω αρκετές εξαιρέσεις...

Brewtus_Tripelius είπε...

Ayla, αποτελείς πρότυπο για μας! Είθε οι νεαρές να παραδειγματιστούν από την τοποθέτησή τους και να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους με την μπύρα-- η οποία είναι άδικο να παραπέμπει συνειρμικώς σε κοιλιές κ.α. φαιδρά. Ενδεικτικό είναι ότι κανείς από τον πυρήνα του Greeks for Beer δεν έχει κοιλιές, τουναντίον είμαστε αθλητικότατοι. Οι μπυροκοιλιές οφείλονται στους μεζέδες που συνοδεύουν την μπύρα, όχι σε αυτήν καθατήν-- ήπερ έχει πολύ λίγες θερμίδες... Αλλά όπως γράφεις, τα στερεότυπα είναι ήδη διαμορφωμένα, και δύσκολα αναιρούνται.

greek tv είπε...

Ρε κορίτσια... εδώ κοτζάμ Herzigova είπε πως τα στήθη της τα "απέκτησε" από την πολλή κατανάλωση μαύρης μπύρας
κ είναι γνωστό πως στην Τσεχία οι γυναίκες σε "ενδιαφέρουσα" "υποχρεώνονται" να πίνουν μαύρες μπύρες...

Οι δικές μας να δούμε πότε θα το υιοθετήσουν!

Ανώνυμος είπε...

to provlima oson afora tis gynaikes kai ti shesi tous me ti mpyra einai kathara i agnoia.. den ehei shesi toso me oikegeneies kai loipes prokatalalipseis an kai einai poly efkolo gia olous na katigoroume patris, thriskeia, oikogeneia... pos tha lythei to provlima loipon? an ginotan mia kali enimerosi kai kyrios provallontan oi mpyres aftes os kati 'exclusive' isos na proseggizame perissoteres 'koultouro'-gynaikes. i mpyrokoultoura omos einai complex ypothesi. As tis valoume tis gynaikes sto paihnidi me pio ypoula mesa kai meta anaptyssoume kai tin byrokoultoura..

Agnoia yparhei ostoso akoma kai sto ti aresei stous antres.. eho entyposiasei me tis ligostes mpyro-gnoseis mou ouk oligous (athoa pragmata ennoieitai..) Ti kalytero apo mia thilikia yparxi pou xerei kai olo to mpyrologio ap'exo??

ayla, se hairomai koritsi mou. edo sto site tha deis na parousiazontai polles mpyres pou axizei na dokimaseis..

greek tv..thanks for the tip.. evala programma na katanalono toulahiston mia kathe 2 meres.. isos mehri ta christougenna na agoraso to mavro foremataki me to anoihto ntekolte pou eho valei sto mati! ennoietai oti tha to 'foreso' pinontas mia Belgiki on New Year's Eve..

Brewtus_Tripelius είπε...

Miss Karmeliet, πετάς το μπαλάκι σε μας και μας βάζεις στην θέση μας: προτείνεις δηλαδή να φέρουμε τις γυναίκες σε επαφή με την κουλτούρα της μπύρας χρησιμοποιώντας 'ύπουλα μέσα'... και φυσικά έχεις δίκιο! Μονο έτσι θα πετύχουμε τη μύησή σας στην μεγάλη μας αγάπη...

Υ.Γ. Ντεκολτέ και μπύρα, ό,τι καλύτερο!

greek tv είπε...

Miss Karmeliet πες μου που θα κάνεις New Year's Εve κ τα υπόλοιπα ασ' τα σε μένα... (ε, ρε τι με βάζουν κ λέω βραδιάτικα 2 Veltins)

... βλέπεις, οι μπύρες μας φέρνουν όλους πιό κοντά!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν φταίνε οι γυναίκες αλλά οι άνδρες επειδή έχουν (έχουμε) χτίσει για την μπύρα την εικόνα της τηλεόρασης που παίζει ντέρμπυ με τις πίτσες στο τραπέζι και την ανδροπαρέα που φωνάζει πίνοντας νεροπλύμματα (που μοιάζουν με μπύρα). Είναι λοιπόν φυσικό οι ελληνίδες να στέκονται μακρυά από αυτήν την εικόνα και εν μέρη έχουν δίκιο.

Θα 'θελα να αναφέρω εδώ τη στιγμή που χαράχτηκε στη μνήμη μου, όταν πριν από -περίπου- 20 χρόνια με την παρέα μου είχαμε έρθει σε επαφή με κάτι αμερικάνες πάνκισσες (οξύμωρο) όπου στην πρώτη μάζωξη σε σπίτι μείναμε άφωνοι βλέποντάς τες να σηκώνουν τα τσιγκινα κουτάκια, να τα τρυπάνε στη βάση τους ΧΩΡΙΣ να τα ανοιγουν από πάνω και να κατεβάζουν το περιεχόμενο σε κλάσματα δευτερολέπτου μέσα σε σπάνια εντυπωσιακή σιγή. Μετά από αυτό η εικόνα της "εκτροχιασμένης βρετανίδας" καθόλου μα καθόλου δεν με χαλάει! :)

Ανώνυμος είπε...

Μια ακόμη δικαιολογία - αντίπαλος που κρατά τις γυναίκες μακριά από μπύρες είναι και ο ισχυρισμός κάποιων "ειδικών" - διατροφολόγων, πως το ανθρακικό τους συμβάλει σε κατακράτηση υγρών = κυταρίτιδα! Μήπως να προβάλουμε τις low-carbonation μπύρες ως εναλλακτική πρόταση; Μην διώξουμε άρον άρον την ayla και την miss karmeliet απ' την παρέα!

greektrappist είπε...

Erxomai ki ego na epibebaioso ton Brewtus apo th Germania opou briskomai. Oi Germanides pinoun mpures -kapoies dhlonoun oti pinoun oles tis ntopies ektos apo tis kapnistes- alla den pisteuo oti einai toso omorfo to theama na tis blepeis piso apo tis pothrares ton Weiss kai ta kopsidia pou katanalonoun. Poio omorfh eikona einai otan kratoun ena kolonato pothri me belgikh mpura kai thn pinoun siga siga...

Brewtus_Tripelius είπε...

greektrappist εσύ κοιτα να μας φέρες κανένα καλό ποτήρι/ποτήρια για την συλλογή μας και άσε τα υπόλοιπα σχόλια για μετά (και δεν θέλω δικαιολογίες "θα σπάσουνε" κλπ!)

Prost!

Unknown είπε...

Ηey! το μπλε banner σας το εφτιαξε γυναίκα ;)
Πάντως οι γυναίκες μάλλον δεν πίνουν μπύρα λόγω μύθων όπως:
Η μπύρα φουσκώνει(το ίδιο και τα σουβλάκια αλλά σε βλέπω να τα χλαπακιάζεις δυο δυο στο κολωνάκι κοπελια).
Αμα πίνεις μπύρα κάνεις κοιλιά (και άμα τρως σοκολάτες, ψωμάκια).
Φταίει και το καταραμένο το Sex and the City που μάθαν όλες το Cosmopolitan.
Εν τέλει έχετε δίκιο, παίζει ρόλο η οικογένεια. Σε ευχαριστώ μαμά και μπαμπα για όλα τα καλοκαίρια που αράζατε στη παραλία με παγωμένες μπύρες!

vetdino είπε...

αααα γι'αυτό η Karmeliet είναι η πιο χάλια trippel!!

Brewtus_Tripelius είπε...

tomboy, to mpaneraki mas einai axiagapito kai to agapame idiaitera! kai fysika makria apo mas ypopsia misogynismou: tounantion, agapame tis gynaikes oso kai tis mpyres mas...

vetdino, i Karmeliet einai poly kali mpyra-- alla de gustibus non disputandum est!

avakas είπε...

τσέχες, ουγγαρέζες, πολωνέζες, φινλανδέζες, σουηδέζες, γερμανίδες, ισπανίδες, αμερικανίδες πίνουν μπύρες!!(συμπέρασμα εμπεριστατωμένων ερευνών ενδεικτική αναφορά εθνικοτήτων)
βρε χαζούλες ελληνιδούλες γιατί μας το κάνετε αυτό;;
ωραιό ποοοοστ ...

vetdino είπε...

εμένα δε μ'αρέσει... βέβαια περι ορέξεως...

μπύρα πίνουν επεισης βελγίδες, ολλανδέζες, ιρλανδέζες, γαλλίδες (προτιμούν το κρασί βέβαια), δανέζες, αγγλίδες και πολλές πολλές άλλες...

Κατερίνα Καδέμογλου είπε...

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ παντως είναι πως όσα ακούγονται για την μπύρα και τις γυναίκες είναι... ΜΥΘΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Όχι Κατερίνα, μην την ξαναπείς αυτή τη λέξη! Η προσφιλής για κάποιους πράσινη είναι μέγα αμάρτημα ν' αναφέρεται στο συγκεκριμένο μπυρολόγιο. Μπορεί όλοι κάπου κάπου ν' αμαρτάνουμε (σε καμιά ξεχασμένη ταβέρνα το καλοκαίρι, δηλαδή), αλλά έτσι, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε αιρετικοί. Ύπαγε οπίσω μου πράσινε σατανά. Πάω γρήγορα να ξεπλύνω το ξεδιάντροπο στόμα μου με μια Rochfort. Σου προτείνω να κάνεις κι εσύ το ίδιο...

Ανώνυμος είπε...

Μόλις την άνοιξα εκείνη τη Rochfort που λέγαμε (6άρα λόγω της μεσημβρινής ώρας...)
Άλλο πράγμα βρε παιδί μου!
Στην υγειά μας!!

Brewtus_Tripelius είπε...

εις υγειαν! Η Rochefort ειναι η καλυτερη επιλογη για να ξορκισουμε την υβριν που διεπραχθη (αναφερομαι βεβαιως στην αναφορα ακατονομαστης και βδελυρης μαζικη μπυρας!)

Κατερινα συγχωρεισαι αλλα να μην ξαναπαρεκτραπεις :-)

Κατερίνα Καδέμογλου είπε...

Οι αμαρτίες μου μάλλον συγχωρέθηκαν αφού ήπια μια Kaizer και μια Paulaner! Είμαι σε καλό δρόμο από ότι φαίνεται!

helen είπε...

Loipon se genikes grammes ontws yparxei mia prokatalhpsi twn ellinidwn apenanti sti mpyra. Oi logoi einai polloi alla min katigoroume mono tis gynaikes. Kserw k antres poy apaksioun na katebasoun mia tapini mpyritsa k to rixnoyn se alla pio "kyrile" pota.
Prosopika eimai latris tis mpyras.(agapimenes Paulaner, Kwak, Kozel genika protimisi stis mayres) Mporei na min exw tis gnwseis pollwn apo edw mesa alla einai spanies oi fores pou exw bgei eksw k exw paraggeilei kati allo ektws apo mpyra...
Kai mi mas bazete oles sto idio tsoubali....

Ανώνυμος είπε...

When i was looking at this web-site and find it to be extremely useful. I would really be grateful for just about any assistance.

Not long ago, Louisville has came forth as a major heart for the health care and health-related sciences industrial sectors. Louisville has been core to enhancements in heart and hand medical procedures as well as cancer cure. Several of the first manufactured cardiovascular transplants were executed in Louisville. Louisville's flourishing downtown medical research university consists of the brand new $Eighty-eight thousand rehabilitation middle, and a well-being sciences exploration and commercialization park which, in alliance with the University of Louisville, has lured nearly 70 best scientists and analysts. Louisville can be also residence to Humana, just one of the nation's premier health insurance coverage businesses.

Louisville is residence to many major organizations and agencies.

Ανώνυμος είπε...

Hi,
We are representing Hair Loss news. We manage plenty of internet sites, and we found your internet site trought the net. We are pondering if you want to exchange links with us. Actualy we are searching for links to our internet sites, if you're interested please visit our site, on the right menu you may find the catalog link, there you can submit your website and exchange links with us...
Our web pages are excellent ranked, and they'll be better in the subsequent days...
Thank you very much, and I'm sorry if i put the information in a wrong place, that because I couldn't find the contact link..
Best regards
Keepingmyhair Staff.
[url=http://www.keepingmyhair.com/]Hair loss news[/url]

Ανώνυμος είπε...

Hello,
I have developed a new clean web 2.0 wordpress theme.

Has 2 colours silver and blue, has custom header(colour or image).
I am curently working on it, so if you have suggestions let me know.

You can view live demo and download from here www.getbelle.com
If you found bug reports or you have suggestions pm me.
Wish you a happing using.

many thanks to [url=http://www.usainstantpayday.com/]USAInstantPayDay.com[/url] for paying the hosting and developement of the theme

PapstaraCaf

Ανώνυμος είπε...

I made a Starcraft 2 web site located here:

[url=http://www.thedarkshrine.com]Starcraft 2[/url]
http://www.thedarkshrine.com

I will be going to be putting on a lot of things to the site, such as replays, vods, fpvods, maps, live streams, tools, esports info and a lot more. There is a wiki there and really could use contributors to assist. I hope you fellas can register as my goal is for this site to be one of the strongest Starcraft II sites on the net. Please register soon as there will be a tourney. If you have any suggestions please feel free to let me know!

Thanks!. Great board by the way!

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.watchtruebloodseason3.net][img]http://www.watchtruebloodseries.com/wp-content/uploads/2010/05/truebloodclaude.jpg[/img][/url]

Hey

As you all are big fans of True Blood, i came across this great where you already can watch the second episode of season 3 .
Here is the link where you can watch this great serie, its totally free and you can stream any episode from every season.

Let me know what you think about it!

[url=http://www.watchtruebloodseason3.net] Watch True Blood Season 3 Online [/url]

[url=http://www.watchtruebloodseason3.net][img]http://img3.sidereel.com/_episodeimage/size.1/5e00.2.16.jpg[/img][/url]