Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 8

Παρουσίαση: Vichtenaar, η φλαμανδική κόκκινη Ale



Η Vichtenaar είναι μια κόκκινη ale της Φλαμανδίας, με προέλευση τη βόρεια περιοχή
του Βελγίου όπου πρώτη γλώσσα είναι τα Ολλανδικά.
Εχει γεύση ταυτόχρονα γλυκιά, ξινή, οινώδη και φρουτώδη, χωρίς να ξεχωρίζει κάποια απ' αυτές. Εχει χρώμα σκούρο ρουμπινί και άρωμα βανίλιας και φρούτων.
Διατηρείται για οκτώ μήνες σε βαρελάκια γαλλικής βελανιδιάς και η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι 5,1%.
Η βαθμολογία της στο Beer advocate είναι 86% και στο Ratebeer 90%.

Πηγή: The Daily Journal

1 σχόλιο:

Brewtus_Tripelius είπε...

Λοιπόν απόψε ποστάρω από ένα μπαράκι-ιντερνετ καφέ στον Πόρο, συνοδεία μιας βαρελίσιας Warsteiner- λυπάμαι, αλλά αυτή ήταν ό,τι καλύτερο βρήκα στο νησί- όπερ και μου δίνει αφορμή να θίξω το ακανθώδες ζήτημα της εισαγωγής μπύρας σε αυτή τη χώρα- και της επακόλουθης διανομής της. Είναι δυνατόν να μην βρίσκουμε μπύρες-διαμάντια σαν την Vichtenaar (και εκατοντάδες άλλες αυτής της κλάσης) ενώ αντιθέτως να βλέπουμε σε μπακαλίκα μπύρες της πλάκας με γέυση σοκολάτα, άλλες "βιολογικές" (δεν αναφέρομαι στην Πειραϊκή που είναι εξαιρετική προσπάθεια και πολύ καλή μπύρα!)και τέλος πάντων ό,τι πλασάρει ο κάθε διανομέας;

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Χρειάζεται επειγόντως μια διάκριση των μπυρών με ποιοτικά και όχι μαρκετίστικα κριτήρια. Ευελπιστώ ότι οι αρμόδιοι διανομείς θα ενσκήψουν στο πρόβλημα με τον δέοντα σεβασμό: δεν ζητάμε Westvleteren, μα τον Δία, λίγη ποιότητα και ποικιλία ζητάμε.