Παρασκευή, Ιουνίου 22

Στην σπηλιά των Trolls

Ότι η βέλγικη ζυθοποιεία έχει έντονες παγανιστικές τάσεις το έχουμε ξαναπεί... ότι έχει και μια έντονα παιχνιδιάρικη διάθεση, επίσης. Να λοιπόν τώρα μια μπύρα που συνδυάζει τα δυο αυτά στοιχεία με ένα εξαιρετικό μάρκετινγκ, ίσως το καλύτερο που έχω δει τον τελευταίο καιρό.

Η μπύριτσα λέγεται La Cuvée des Trolls και παράγεται από την Dubuisson. Αν η ονομασία του ζυθοποιείου ακούγεται γνωστή, είναι επειδή η Dubuisson παράγει την αγαπημένη και πάντα πολύ δυνατή Bush.

Η Cuvée des Trolls είναι μια light εκδοχή της Bush με 7% αλκοόλ, επίσης ξανθιά, αλλά με έντονα αρώματα πορτοκαλιού, κανέλλας και λίγο μελιού. Το σήμα κατατεθέν της είναι ένα Τρολλ με παρανοϊκό ύφος και κοκουνάρι αντί για κεφάλι. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα Τρολλς ειναι αρκούντως εκνευριστικά πλάσματα του δάσους με υπερμεγέθεις μύτες (κλασσικό σύμβολο γονιμότητας) και αυτιά (εδώ θα σας γελάσουμε) που αρέσκονται σε λογής-λογής σκανδαλιές και σαματάδες. Ζούν σε σπηλιές ή σε υπόγεια λαγούμια και συχνά μεταμφιέζονται σε καρπούς ή άλλα ζώα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην σκανδιναυική και αγγλοσαξονική λαογραφία-μυθολογία και, όπως βλέπετε από την φωτογραφία, ορισμένοι στην Νορβηγία δεν αμφβάλλουν διόλου για την ύπαρξή τους:

Το ποτήρι της Cuvée des Trolls είναι απο τα πιο πρωτότυπα της συλλογής μας, από γυαλί αμμοβολής, με την σουρεάλ ετικέτα της μπύρας φάτσα-κάρτα. Ανάφερα πιο πάνω το μάρκετινγκ της εν λόγω μπύρας. Αρκεί να δείτε την θαυμάσια ιστοσελίδα της για να καταλάβετε τί σημαίνει έξυπνο σπρώξιμο μιας μπύρας στην αγορά: η ονομασία, το σήμα κατατεθέν, η χαρούμενη και πανέξυπνη σχεδίαση, τα wallpapers και τα λοιπά καλούδια στοχεύουν σε ένα target group νεανικό που η αυστηρή Bush ποτέ δεν θα μπορούσε να πιάσει...

Η ίδια η μπύρα είναι καλή, όχι όμως Bush, και σίγουρα πολύ πίσω από άλλες μπύρες με ανάλογο στυλ και ύφος, όπως η καταπληκτική Urthel με σήμα τον νάνο. Παραμένει όμως αξιοσημείωτη και με εγγυημένη εμπορική επιτυχία. Μακάρι να την δούμε και στην Ελλάδα σύντομα.


4 σχόλια:

Dokimos είπε...

Geia sou re Brewtus!Tha thela na xera pou ta xetrypwneis kati tetoia katapliktika kai paraxena!Ta Trolls fainontai perissotero eikona para geusi alla i mpyra tous prepei na einai safws anwteri apo tis gnwstes markes.Anaforika me ta autia twn plasmatwn, nomizw pws exei na kanei me to Diavolo, mias k thewrountan daimonia kata mia ennoia.
Thou Kyrie!

greektrappist είπε...

Το ποτήρι είναι πραγματικά ξεχωριστό. Ως οπαδός της Bush βέβαια δεν μπορώ παρά να δω με συμπάθεια την ομόσταβλή της.
Δόκιμε, στη μέθεξη όλα επιτρέπονται. Άλλωστε, τότε είναι και δύσκολο να ξεχωρίσεις το καλό από το κακό...

rockordie είπε...

Το σήμα στην εικόνα μοιάζει περισσότερο να έχει τον Καραγκιόζη παρά τρολ!!!
Το site είναι πολύ καλό, σχεδόν παιδικό θα έλεγα. Μήπως είναι τρόπος για να εθιστούν τα ανήλικα?

Brewtus_Tripelius είπε...

rockordie, και εγώ το σκέφτηκα αυτό. Στην Αγγλία γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα alco-pops ποτά, διάφορα βοτκοειδή ποτά με ανθρακικό (κυκλοφορούν πολύ και στην Ελλάδα) σε ελκυστικές συσκευασίες που λειτουργούν ως 'εισαγωγή' των teens στο αλκοόλ. Σίγουρα το όλο στήσιμο της Trolls στοχεύει σε νεανικό και γυναικείο κοινό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μπύρα, όχι βότκα, δηλ. για ένα υγιεινό ποτό την κατανάλωση του οποίου μπορεί να ξεκινήσει κάποιος σε μικρότερη ηλικία από ό,τι τα 'βαρέα' αλκοολούχα (γι αυτό και μεις πίνουμε μόνο μπύρα, γιατί δεν έχουμε μεγαλώσει ακόμα- και ούτε πρόκειται!).