Δευτέρα, Ιουνίου 11

Craft Kαπνιστή Lager

Ένας από τους τακτικούς θαμώνες του Greeks for Beer, o kbee, είχε πρόσφατα μια θετική εμπειρία , δοκιμάζοντας την καπνιστή Craft και εξεδήλωσε την επιθυμία να τη μοιραστεί μαζί μας, αφού προηγουμένως την έχει περιγράψει και στο δικό του ιστολόγιο. Γράφει λοιπόν:

Craft Smoked Lager
“Καστανή” κεχριμπαρένια
Lager, με ευχάριστο άρωμα και γεύση καπνιστής βύνης. Παράγεται με μια ειδική διαδικασία που προέρχεται από την γερμανική πόλη Bamberg (όπως γράφει στο RateBeer.com).
Πολύ καλή επιλογή, όπως είπαμε με έντονο το άρωμα καπνιστής βύνης. Η γεύση της “γεμίζει” το στόμα και σου αφήνει μια ευχάριστη έκπληξη για αρκετή ώρα. Σαφώς ξεπερνά και αυτή τις “διαδεδομένες” μπύρες (βλ.
Heineken, Amstel, Corona κτλ…). Αξίζει την προσοχή σας, και μιας και είναι ελληνικής παραγωγής, με κόπο και μεράκι -όπως αναφέρεται στον πληρέστατο κατάλογο της εταιρείας- πρέπει να τη στηρίξουμε.

Δεν έχουμε παρά να υπερθεματίσουμε σε πολλά από τα γραφθέντα του kbee, και ειδικά ως προς την ευχάριστη έκπληξη που μας προκαλεί και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ελληνική καπνιστή lager, ένα εξειδικευμένο γερμανικό είδος, που υπολείπεται σε δημοφιλία των pils και των weiss. Μάλιστα, θεωρούμε την προσπάθεια της Craft αρκετά φιλότιμη και πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο προϊόν δικαιολογεί τα στοιχεία αυτά που ευαγγελίζεται, τουτέστιν τον κόπο και το μεράκι.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο γερμανοσπουδασμένος εν Μόναχω Brewtus να μας κάνει την τιμή και να μας μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του γύρω από τις καπνιστές μπύρες και το περίφημο Bamberg, τον τόπο προέλευσής τους.

3 σχόλια:

rockordie είπε...

Λυπάμαι που θα σας στεναχωρίσω αλλά θεωρώ ότι καπνιστά πρέπει να είναι μόνο τα σαλαμικά.
Οι καπνιστές μπύρες είναι ότι χειρότερο έχω πιεί στην ζωή μου και κάθε φορά που λέω άντε ας δοκιμάσω μπορεί να έκανα λάθος και να έφταιγε μόνο η προηγούμενη πάντα το μετανιώνω.

Dokimos είπε...

Tin kapnisti tis Craft tin exw dokimasei k egw, mou arese poli. Episis synodeuse arista ena piato me loukanika pou serviretai ekei k moirastikame mia parea-sxedon oloi me kapnistes!Prosfata malista dokimasa mia kapnisti apo mia episkeyi mou sti Gallia, aristes entipwseis!Elpizw na anevasw post syntoma mpas k allaxei gnwmi k o rockordie! K ta allantika sto katw katw kala einai...

greektrappist είπε...

Όντως, οι καπνιστές είναι ιδιαίτερες μπύρες και έχουν φανατικό κοινό, αλλά και εχθρούς. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για διαδεδομένο είδος. Όταν μάλιστα είδα οτί η craft έχει καπνιστή lager ξαφνιάστηκα.
Προσωπικά επιλέγω σπάνια να πιω καπνιστή, αλλά δεν αρνούμαι ότι ταιριάζει πολύ με το κρέας.
Δόκιμε, αν η καπνιστή που ήπιες στη Γαλλία δεν ήταν εισαγόμενη, τότε βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι Αλσατική (δηλαδή από τα σύνορα Γαλλίας - Γερμανίας). Την επόμενη φορά που θα πας Γαλλία δοκίμασέ τη με αλσατικά λουκάνικα, θα με θυμηθείς...