Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26

Χειρουργείο Μπύρας: Μέρος Α'



Είδος πειράματος: Επέμβαση ριζικής διαφοροποίησης στις προτιμήσεις μπύρας

Ασθενής –αντικείμενο πειράματος: Συνάδελφος εκ Κηφισίας ορμώμενη

Προεγχειρητικά συμπτώματα: Ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση σχετιζόμενη με αφεψήματα τύπου μπύρας πράσινου χρώματος, ελληνικής και ολλανδικής προέλευσης.

Χειρουργός-θεράπων ιατρός: greektrappist

Μέσο: Ειδικό εγκεφαλικό εμφύτευμα αποτελούμενο από μια συσκευασία με 2 Corsedonk (Pater και Agnus) 33 cl + ποτήρι και μια Ambre des Flandres 75 cl

Βαθμός δυσκολίας: Μεγάλος

Tόπος: Κηφισιά

Σκεπτικό: Τηρώντας τα διονυσιακά ήθη και έθιμα, η συνάδελφος διοργάνωσε αποκριάτικο πάρτι στη νεόδμητη τρίπατη οικία της στην Κηφισιά. Κληθείς να παρευρεθώ στην εκδήλωση, θεώρησα φρόνιμο να υποβάλλω ερώτημα σχετικό με το είδος της μπύρας που θα συνοδεύει τη γιορτή. Η απάντηση ότι θα υπάρχουν μόνο αφεψήματα που ομοιάζουν με μπύρα πρασίνου χρώματος, ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία και επί της ουσίας επέβαλε την ενεργοποίησή μου προς την κατεύθυνση της νέας πρωτοποριακής μεθόδου –σε πειραματικό στάδιο- που καταπολεμά αυτή την αυτομάτως διαγνωσθείσα ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση.

Μεθοδολογία: To ειδικό εγκεφαλικό εμφύτευμα απαρτίζεται από δύο μέρη: To πρώτο αποτελείται από δύο φιάλες Corsedonk (Pater και Agnus), κλασσική επιλογή παντός καιρού για τον μπυρόφιλο και μια Ambre de Flandres, του είδους Biere de Garde, πιο ελαφριά, που τυγχάνει συνήθως πιο ευμενών σχολίων στο γυναικείο φύλο παρά στο αντρικό. Το ποτήρι Corsedonk είχε φυσικά το διττό ρόλο του εντυπωσιασμού και της ουσίας, αφού είχε υποπέσει στην αντίληψή μου ότι η συνάδελφος δεν διέθετε κατάλληλο ποτήρι ώστε να δοκιμάσει κάποια μπύρα.

Το εμφύτευμα έπρεπε να τοποθετηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να απαλείψει τις πλείστες όσες πράσινες φιάλες με αφέψημα τύπου μπύρας με υποδέχτηκαν ακριβώς στο κατώφλι της οικίας και λίγο έλειψε να με οδηγήσουν εις έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ουσιαστικά επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία και την αίσθηση του ουρανίσκου, δημιουργώντας προηγούμενο που απαγορεύει τη διέλευση αφεψημάτων τύπου μπύρας και επιτρέπει μόνο τις γνήσιες και ευλογημένες γεύσεις.

Η συνέχεια του πειράματος στο επόμενο επεισόδιο...

5 σχόλια:

Brewtus_Tripelius είπε...

Greektrappist, τα συγχαρητήρια μου! Και για το ποστ, αλλά πρωτίστως δια τον γνήσιον ουμανισμόν και το ανόθευτο ενδιαφέρον που επέδειξες για τους συνανθρώπους μας. Είμαι βέβαιος ότι το πείραμα μύησης επέτυχε...

Υ.Γ. Πολύ καλές επιλογές για μπυρο-δωράκι στο ασθενές φύλο.

Gutenberg είπε...

Κάπως έτσι έγιναν αυτοί που έγιναν ο Παστέρ και ο Φλέμινγκ. Δείχνοντας γνήσιο ουμανισμό και ανόθευτο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.
Εν αναμονή της συνέχειας...

greektrappist είπε...

Το Greeks for Beer είναι αγνός σκαπανέας της γνήσιας μπυροκουλτούρας
και θα συνεχίσει το διεπιστημονικό του έργο, υποκινούμενο και από την αμέριστη συμπαράστασή σας.
Φαντάζομαι gutenberg ότι Παστέρ και Φλέμινγκ σκότωσαν πολλά ποντίκια στα εργαστήριά τους. Αντιθέτως εμείς ρισκάρουμε τη δική μας υγεία, όπως ο Brewtus που δοκίμασε το πείραμα στον ευατό του και προσωπικά εγώ που κινδυνεύω να φάω καμιά τσαντιά στο κεφάλι από τη συνάδελφό μου μετά και τη δημοσιοποίηση του πειράματος...

rockordie είπε...

«Αφέψημα τα τύπου μπύρας σε πράσινες φιάλες»

Πολύ ευγενικός είσαι στον χαρακτηρισμό αυτού του "σατανικού βιολογικού όπλου", σκοπός του οποίου είναι η πλήρης ατονία της αίσθησης της γεύσης.

Dokimos είπε...

Geia sas paidia!Exw na fanw kairo alla me xara vlepw oti i agapi sas gia ti mpyra k tin exaplwsi tis synexizetai!Mpravo k stin kopela pou dextike tetoio peirama; perimenw na diavasw kai to b' meros tou xeirourgeiou.De nomizw pantws o giatros na min xerei ti einai kalo gia ton astheni tou...