Τρίτη, Μαρτίου 13

Westmalle Dubbel vs Grimbergen Dubbel : Ζητείται αντίπαλος

Στην αριστερή λωρίδα μαρσάρει μια Westmalle Dubbel, αδιαφιλονίκητο φαβορί και έχουσα τα σκήπτρα στην κατηγορία Dubbel (98% παρακαλώ στο ratebeer).
Στην δεξιά, μια Grimbergen Dubbel, σχετικά καινούργιο μοντέλο με κοκκινοκίτρινo σασί, έχει τη μηχανή αναμένη και αμφισβητεί τα πρωτεία.
Η εκκίνηση γίνεται και η θορυβώδης Grimbergen με την μεγάλη ιπποδύναμη και το οργισμένο ύφος θέλει να πάρει κεφάλι. Το καταφέρνει όμως μόνο στην ευθεία, γιατί όταν αρχίζουν οι
στροφές, τα φοβερά κρατήματα της Westmalle με τη μετριασμένη ανάλαφρη γεύση και την ασύγκριτα γλυκιά οδηγική συμπεριφόρα, τη βγάζουν μπροστά. Θεατές του αγώνα αναφέρουν ότι από την εξάτμισή της ανέβλυζε μια όμορφη και ανάλαφρη αρωματική σύνθεση βασισμένη σε φρούτα. Για τη Grimbergen τονίζουν τη διάχυτη μυρωδιά της καραμέλας που ήταν λίγο πιο δυνατή απ' ό,τι θα άντεχε η μύτη τους. Στην τελική ευθεία η Westmalle κρατάει τη διαφορά χωρίς προβλήματα, εκμεταλλευόμενη τη φρεσκάδα και τo απαλό τελείωμά της. Η Grimbergen έβαλε τα δυνατά της, αλλά φάνηκε ότι οι μηχανικοί της δεν κατάφεραν να απαλύνουν την πικράδα και να ελαφρύνουν τη βαριά της γεύση.
Απο εδώ και πέρα ξέρουν ότι μόνο σκληραγωγημένοι οδηγοί είναι οι κατάλληλοι να την οδηγήσουν...
Η Westmalle Dubbel ακόμα περιμένει να βρει αξιόμαχο μοντέλο στην κατηγορία της...

1 σχόλιο:

rockordie είπε...

Kλαπ -κλαπ -κλαπ κλαπ
(χειροκρότημα, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας)

Απίστευτη παρουσίαση, να δω τι άλλο θα σκεφτείτε.