Τρίτη, Ιανουαρίου 30

Barbar



Ποιός είπε ότι η βαρβαρότητα δεν συνάδει με την λεπτότητα;

Ιδού μια από τις αγαπημένες μου μπύρες, της οποίας η ονομασία δικαιολογείται μεν ιστορικά, αντιφάσκει δε με την γευστική της πεμπτουσία. Η Barbar είναι μελόμπυρα, δηλαδή μπύρα με μέλι, είναι αρκετά δυνατή (8 % αλκοόλ που κάνει αισθητή την παρουσία του) και ανήκει -καταχρηστικά, καθώς είναι sui generis μπύρα- στις strong ales. Ο συνδυασμός μπύρας με μέλι είναι αρχαίος και γοητευτικός. Το χρώμα της Barbar είναι μεστό και δεμένο, η γεύση της απαλή, μελιού βεβαίως, πράσινου μήλου, κανέλας και αγριοστάφυλου.

Παράγεται σε δύο τύπους: ξανθιά και μαύρη. Προτιμούμε την δεύτερη, αν και το μέλι κάνει -κατά την εκτίμησή μας- πιο έντονη την παρουσία του στην πρώτη.

Η Barbar ξεδιψά και αποπλανά με έναν ιδιαίτερα ύπουλο τρόπο λόγω της μελένιας της γεύσης. Αρκεί να σας πώ ότι συνόδευσε αρκετές δύσκολες ώρες μελέτης (τα βιβλία στην φωτό δεν είναι τυχαία) δημιουργώντας μια έντονη αίσθηση ευφορίας χωρίς να ζαλίζει ή να επηρεάζει την δυνατότητα συγκέντρωσης.

Στην φωτογραφία μας βλέπετε και το ποτήρι της -από τα ιδιαίτερα της συλλογής μας-, βαρβαρικού ρυθμού, από γυαλί τύπου 'αμμοβολής', το οποίο προσφέρεται για σκληρή χρήση.

Μακάρι να εισαχθεί και στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: