Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28

Χειρουργείο Μπύρας: Μέρος Β'




Η επέμβαση: Eν μέσω διαφόρων καλλίγευστων εδεσμάτων από τα οποία πολλά ήταν χειροποίητα και πλήθους κόσμου μεταμφιεσμένου –παρεβρέθη και κάποιος ντυμένος «μπύρα Μύθος», ομολογώ πετυχημένη αμφίεση, παρα το γεγονός ότι πρόκειται για ευτελή ετικέτα καπηλευόμενη τον όρο «μπύρα»- η οικοδέσποινα επληροφορήθη όλες τις λεπτομέρειες διά τη χρήση του εμφυτεύματος: Ετονίσθη η ιδιαίτερη σημασία της χρησιμοποίησης του αυτού ποτηριού Corsedonk και ανελύθησαν πλήρως τα συστατικά των μπυρών, τα οποία και κατενθουσίασαν το αντίκειμενο του πειράματος. Υπεσχέθη δε ότι θα χρησιμοποιούσε συντόμως το ειδικό εμφύτευμα.

Μετεγχειρητική πορεία: Δύο ημέρες μετά επληροφορήθην από τη συνάδελφο ότι το εμφύτευμα είχε ουσιαστικά τοποθετηθεί. Αν και δεν χρησιμοποιήσε τόσο επαινετικά λόγια για τις 2 Corsedonk, εντούτοις είχε φτάσει σε σημείο εκστασιασμού με τη γαλλική Ambre de Flandres. Φυσικά, υπέπεσε σε ατόπημα, αφού δεν ήπιε όλο το μπουκάλι των 75 cl και φύλαξε το υπόλοιπο για άλλη φορά. Με τι το σφράγισε άραγε, με χαρτοπετσέτα;

Ομως, αυτή ήταν μόνο η αρχή: Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, σε μπυραρία των νοτίων προαστίων, όπου και παρακάθισε σε γεύμα μετά ζύθου. Αναφέρει ότι πρώτα παρήγγειλε μια Forbidden Fruit και μετά έκανε το μεγάλο βήμα. Δοκίμασε μαζί με τον συνδαιτημόνα της τη σαμπανοειδή μπύρα Deus. Η αναφορά της στο πώς έφτασε σταδιακά στην απόλυτη θέωση μέσω της απόλαυσης αυτής, έχει καταγραφεί με κεφαλαία γράμματα στα πρακτικά του Greeks for Beer ώστε να τονιστεί η επιτυχής έκβαση του πειράματος. Μελανό σημείο μόνο η υπερβολική τιμή των 58 ευρώ για τη Deus, αλλά η άγνοια θα μπορούσε να συγχωρηθεί με το αιτιολογικό ότι βρισκόταν σε μετεγχειρητικό στάδιο και ελαφρώς εμπύρετη, αφού είχαν μεσολαβήσει μόνο μερικές ημέρες από την επέμβαση.

Ιατρικό πόρισμα: Τα αποτελέσματα του πειράματος θεωρούνται εν πολλοίς θετικά. Θα μπορούσαμε να πούμε με σχετική σιγουριά ότι η εγχείρηση ήταν επιτυχής. Αυτό προκύπτει κυρίως από την επιλογή του αντικειμένου του πειράματος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να επισκεφτεί γνωστή μπυραρία και εκεί να δοκιμάσει μια από τις πιο αξιοσέβαστες ετικέτες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά (Deus), αλλά και από την πολύ θερμή υποδοχή στην Ambre de Flandres. Θα βρισκόμασταν σε θέση να μίλαμε για απόλυτη επιτυχία αν ενθουσίαζε και η κλασσική Corsedonk, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο ουρανίσκος χρειάζεται εκγύμναση για να αξιοποιηθούν πλήρως οι νέες δυνατότητες που του παρέχει το εγκεφαλικό εμφύτευμά μας. Η ασθενής εφάνη να έχει γυρίσει σελίδα στις προτιμήσεις της και μάλιστα χωρίς εκδήλωση διάθεσης επιστροφής στις πρότερες κατάπτυστες επιλογές της .

Απορρέοντα συμπεράσματα: Η επιτυχία του εν λόγω πειράματος ανοίγει το δρόμο για τη διάδοση της συγκεκριμένης μεθόδου και της χρήσης του εμφυτεύματος μαζικά, με μόνη υποσημείωση ότι, ανάλογα με την περίσταση, το εμφύτευμα θα πρέπει να αποτελείται και από συγκεκριμένες μπύρες. Χρειάζεται λοιπόν προσεκτική επιλογή ετικετών ώστε να γίνει ομαλώς η μύηση του ασθενή στο μαγικό κόσμο του ευλογημένου αυτού ποτού.

7 σχόλια:

Dokimos είπε...

Telika ola pigan kat'euxin!Xairomai! Nomizw oti i entatiki iatriki parakolouthisi k i xorigisi twn swstwn farmakwn einai aparaitita!Me tin eukairia, exw parei mia Affligem Dubbel k mia Tripel, ina xekinisw k egw ti myisi.Tha simvouleuate kapoia prwti?

Brewtus_Tripelius είπε...

Αδελφέ Dokime, πολύ καλή η Affligem, την έχω δοκιμάσει και εγώ.

Δοκίμασε την Dubbel πρώτα ως εισαγωγή και κράτα την Tripel για βραδυνή ώρα, μετά το φαγητό. Πιες την δηλαδή μόνη της, ήδη χορτάτος, αντί επιδόρπιου.. και θα μας θυμηθείς.

Υ.Γ. Υπάρχει η Affligem στην Ελληνική αγορά; Πού την βρήκες βρε θηρίο;

Dokimos είπε...

Brewtus apo oso xerw k egw den nomizw oti vrisketai eukola stin Ellada.Mou tis ferane apo to aerodromio twn Brixellwn k anipomonw na dokimasw! Neotera molis pagwsei kala!

Brewtus_Tripelius είπε...

Να μας γράψεις κριτική-παρουσίαση τότε!

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

Στην ιατρική τα πάτε καλά.
Θέλω όμως να μάθω την γνώμη σας για τις μπυρες χωρις αλκοολ αλλα και τις λάιτ.....
χεχε προβλέπω κράξιμο!!!!

Brewtus_Tripelius είπε...

Βρε περίεργε, αφού μας ξέρεις, τί μας πειράζεις τώρα; Ως thirst-quenchers καλές είναι οι χωρίς αλκοόλ, αλλά δεν είναι μπύρες...! Απλά εναλλακτικές λύσεις, αντί μεταλλικού νερού και σόδας. Εμείς πίνουμε από Hoegaarden (η ύστατη αξιοπρεπής λύση) και πάνω (φτάνουμε μέχρι τριλιτρες Karmeliet και Corsendonk παλαίωσης)!

greektrappist είπε...

Δόκιμε η Affligem στυη γαλλόφωνη Ευρώπη κυκλοφορεί ακόμα και στα discount supermarket. Στη Γαλλία την έβρισκα πιο εύκολα κι από τη Chimay.
Βεβαίως στην Ελλλάδα δεν κυκλοφορεί
Γενικότερα, θα σου έλεγα ότι είναι μια μπύρα για να αρχίσεις καλά, αλλά θα δεις ότι με τον καιρό ο ουρανίσκος σου θα θέλει παραπάνω. Για μύηση όμως την θεωρώ αρκετά καλή επιλογή -κυρίως
την tripel- γιατί είναι μπύρα χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές.