Εκεί θα βρει το ζυθεστιατόριο ‘Au trappiste’, στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του οποίου έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μπύρες από μια αρκετά εκτεταμένη ποικιλία ετικετών από διάφορες χώρες.
Η διακόσμηση, παραδοσιακή, με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, ομολογούμενως άβολες όμως, ένα ξύλινο τέμπλο πίσω από το μπαρ διακεκοσμημένο με δεκάδες ποτήρια, ανάμεσά τους και πολλά συλλεκτικά. Προτείνω τα τραπέζια δίπλα στα παράθυρα, στο πατάρι του ‘Τραπιστή’ για περισσότερη ησυχία και καλύτερη θέα της περιοχής που σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα.
Το κατάστημα είναι σημείο συνάντησης για άτομα κάθε ηλικίας. Το μεσημέρι συναντάς κυρίως ηλικιωμένους που έχουν βγει βόλτα για ένα ποτηράκι, ενώ το απόγευμα και πιο αργά το βράδυ αποτελεί πόλο έλξης για τους εργαζόμενους που μόλις έχουν σχολάσει και νεαρούς που αναζητούν μια πιο συντηρητική πρόταση εξόδου τις εργάσιμες ημέρες σε σχέση με τα τριγύρω νυχτερινά κέντρα.
Οι επιλογές πολλές για να καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες. Μπορείς να καθίσεις στο μπαρ για ένα μικρό ποτήρι ‘στα γρήγορα’ αν είναι ακόμα νωρίς ή να καθίσεις σε κάποιο τραπέζι εάν θέλεις να ξεχαστείς στο άρωμα και τη γεύση της αγαπημένης σου μπύρας.
Στο τραπέζι βέβαια σου δίνεται τη δυνατότητα να τελέσεις με την μπυρα σου βελγικό γάμο, παντρεύοντας την με μύδια και πατάτες τηγανιτές, το πασίγνωστο Moules Frites ή να ακολουθήσεις ένα πιο γοτθικό τελετουργικό με αλλαντικά, τυριά και λουκάνικα κυρίως από την περιοχή της Αλσατίας.
Στα αξιοσημείωτα του καταστήματος ο πολύ καλός κατάλογος, με αρκετές ετικέτες, όπου οι μπύρες είναι ταξινομημένες ανάλογα με τη χώρα προέλευσης τους και όχι το είδος τους, το προσεγμένο και γευστικό φαγητό, καθώς και η γρήγορη και ευγενική εξυπηρέτηση από τους σερβιτόρους οι οποίοι φορούν μπλουζακι με το λογότυπο του καταστήματος.
Το εν λόγω μπλουζάκι διατίθεται και προς πώληση στην τιμή των €15. Πριν πείτε κάτι για την τιμή να τονίσουμε ότι ακόμα και το προσωπικό καταβάλλει €5 για το μπλουζάκι που το κατάστημα τους υποχρεώνει να φοράει.
Στα μείον του καταστήματος το γεγονός ότι έχει μόνο γαλλικές μπύρες σε βαρέλι, και το γεγονός ότι αρκετές φορές οι μπύρες σερβίρονται σε ποτήρια διαφορετικά από αυτά της ετικέτας που έχουμε παραγγείλει.
Σε γενικές γραμμές, όμως, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, διαθέτει ποικιλία ετικετών για κάθε γούστο και διάθεση, όμορφο και καθαρό περιβάλλον και προσφέρεται και για κοινωνικές γνωριμίες όντας στέκι πολλών νεαρών καλλίγραμμων γαλλίδων τόσο της μητρόπολης όσο και των εξωτικών αποικιών της...
6 σχόλια:
Το μπλουζάκι ειναι όντως cult. Να όμως που τυχάινει και στα καλύτερα μέρη να σερβίρουν την μπύρα σε λάθος ποτήρι. Αυτά να τα δουν μερικοί ελιτιστές εδώ πέρα (Greektrappist) που κατά καιρούς στηλιτεύουν τις βαλκάνιες μπυραρίες μας. Είπαμε, δεν είμαστε Παρίσι, αλλά αν σκεφτεί κανείς τί μπορούν να κάνουν τετρακόσια χρόνια Ασιατικής κυριαρχίας στην μπυροκουλτούρα ενός λαού, ε, τότε πάλι καλά τα πάμε...
Πρέπει δηλαδή να πάψουμε να επιζητούμε τη βελτίωση επειδή είμαστε Βαλκάνιοι και πρώην ραγιάδες;
Η μήπως θα έπρεπε να μιμούμεθα τα κακώς κείμενα των Δυτικών; Αυτό άλλωστε συμβαίνει μεμονωμένα σε μια μπυραρία με 150-200 διαφορετικές ετικέτες, που ίσως κάποιες σπάνιες να στερούνται ποτηριού ή να βρίσκονται σε έλλειψη. Νομίζω Brewtus, που φαίνεται ότι σε έχουν επηρεάσει τα βρετανικά pints, ότι σου χρειάζεται Lucifer σε Duralex, και μάλιστα παγωμένο, για να στρώσεις...
Mi malwnete tekna mou k min kollate stis leptomereies!Makari na eixame k emeis paromoia meri k as serviran ti mpyra se lathos potiri servitoroi me cult mplouzakia!Ola ta lefta o titlos tou post, opote dinw k egw tin eulogia mou k sas afinw en eirini!
Αγαπητέ,
Θυμάσαι να μας πεις ενδεικτικά τι πλήρωσες γιά να τα συγκρίνουμε με τα δικά μας εδώ στην Αθήνα ?
Cgp, έχω επισκεφτεί κι εγώ το συγκεκριμένο μαγαζί. Οι τιμές του στις εμφιαλωμένες είναι περίπου ίδιες με τις ελληνικές, ίσως κανένα ευρώ λιγότερο σε κάποιες ετικέτες που εδώ τις χτυπάνε περισσότερο. Ο λόγος είναι ότι εκεί είναι Παρίσι και τα πάντα είναι ακριβά, αλλά και το ότι η Γαλλία φορολογεί πολύ τις μπύρες με ποσοστό αλκοόλ 6% και πάνω, δηλαδή τις μη γαλλικες... Στις Βρυξέλλες πάντως μια φιάλη 33 cl κοστίζει σε cafe 2-2,5 ευρώ (αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας με διορθώσει.
Στις βαρελίσιες, που είναι γαλλικές, τα 300-400 ml στο Au Trappiste κοστίζουν από 3,5 -5,5 ευρώ.
Πάνω κάτω οι ίδιες τιμές παίζουν σε όλες τις παρισινές μπυραρίες.
Δόκιμε, χαίρομαι που σου άρεσε ο τίτλος του post, γιατί εγώ και ο Brewtus έχουμε προ πολού το δρόμο μας... Αντίθετα ο raclettist προσπαθεί να συνδυάσει τις θεολογικές - υπαρξιακές του αναζητήσεις με τη μυσταγωγία της μπύρας...
O κατασταλαγμένος θεολογικά greektrappist έκανε κάποιες πολύ σωστές παρατηρήσεις, θα προσθέσω το γεγονός οτι οι τιμές για μπουκάλια 33cl στις Βρυξέλλες είναι γύρω στα 3 με 3,5 ευρώ τουλάχιστον πλέον στα καταστήματα και από 5 ευρώ περίπου σε μπυραρία. Επιπρόσθετα, στο Au Trappiste μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε πολύ περισσότερες και καλύτερες ετικέτες από οτι στις περισσότερες ελληνικές μπυραρίες και εστιατόρια.
Δημοσίευση σχολίου