Κυριακή, Δεκεμβρίου 10

Χριστούγεννα και μπύρα!


Είναι μια πανέμορφη παράδοση αυτή που έχουν οι Βέλγοι με τις Bieres de Noel, τις Χριστουγεννιάτικες δηλαδή μπύρες τους... Gouden Carolus Christmas, Phantome Christmas, Corsendonk Christmas... τόσες και τόσες σπέσιαλ μπύρες γίνονται ακόμα πιο σπέσιαλ για την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου, με λίγο ίσως αλκοόλ παραπάνω, λίγο πιο γλυκές, με ειδικές ετικέτες και συχνά ειδικά χριστουγεννιάτικα ποτήρια.

Η καλύτερες Christmas που έχω δοκιμάσει είναι η Rulles και η Gouden Carolous Christmas (βλέπε φωτο) με 10,5 % αλκοόλ που κατέβασα χθες. Αυστηρώς σε θερμοκρασία δωματίου, γλυκιά αλλά με το αλκοόλ παρόν να ζεσταίνει τον ουρανίσκο, αυτή η μπύρα είναι ίσως η πιο μυοχαλαρωτική που έχω δοκιμάσει. Κρίμα που το μπουκάλι ήταν μόνο ένα.

2 σχόλια:

greektrappist είπε...

Πλάκα θα είχε να υπήρχαν ειδικές χριστουγεννιάτικες παραγωγές για τις μπύρες που ο Brewtus αποκαλεί εύσχημα "σατανικές". Π.χ. Lucifer Noel ή Satan Noel...

Brewtus_Tripelius είπε...

Καλό! Μια Satan Noel θα ήταν ότι έπρεπε και από άποψη μάρκρτινγκ, ας πούμε για όλα τα αντιχριστιανικά target groups-- αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο θα βάθαινε το ρήγμα με τους τραππιστές μας.