Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21

Τo παιχνιδάκι συνεχίζεται

Αφού η πεντάδα των αποκαλύψεων "χτύπησε" και το Greeks for Beer -μέσω του Stiliti- ως μέλος της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, θα πρέπει να ενδώσουμε. Ο λόγος είναι ότι, αν και είναι φαινομενικά ένα απλοϊκό παιχνιδάκι τύπου πυραμίδας χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία, εντούτοις συμβάλλει στην κινητικότητα μεταξύ των bloggers και θεσμοποιεί τις όποιες σχέσεις έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους.


1. Η αγαπημένη μου μπύρα είναι εκείνη που ποτέ δεν έχει ακριβώς την ίδια γεύση. Δεν είναι άλλη από τη Westmalle Tripel.
2. Το βραβείο της χειρότερης μπύρας θα το μοίραζα ανάμεσα σε Amstel και Bud.
3. Κάποτε απεχθανόμουν τη μπύρα γιατί νόμιζα ότι μπύρα είναι μόνο τα κουτάκια στα περίπτερα και τα μπουκαλάκια στα μπαρ.
4. Με ενδιαφέρουν ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, τα ταξίδια και το ποδόσφαιρο. Η μπύρα είναι κι αυτή μέσα στις ασχολίες μου, γιατί έχει και ένα επιπλέον προσόν: Πίνοντας μια μπύρα, μπορείς να συζητήσεις πιο όμορφα για όλα τα παραπάνω, αλλά και επί παντός επιστητού.
5. Οχι δεν είμαι αλκοολικός, ούτε καν πλησιάζω. Βλέπω τη μπύρα σαν εκλεπτυσμένη αστική έξη που ταιριάζει πολύ στη νυχτερινή μου έξοδο.

Θα ήθελα να είναι πέντε οι bloggers στους οποίους θα πετάξω το γάντι, αλλά απ' ό,τι είδα κάποιοι έχουν ήδη προλάβει να αυτοαποκαλυφθούν. Ας περιοριστώ λοιπόν στον συγκάτοικο του Greeks for Beer, Brewtus στο συγκάτοικο του Stiliti, Δόκιμο και στον Gutenberg.

3 σχόλια:

Brewtus_Tripelius είπε...

Λοιπόν, Greektrappist και Stilitis, για μένα έχω να πώ τα εξής:

1. Αγαπημένη μπύρα: Kapittel Watou Tripel.
2. Μεγάλα πάθη: αγορά βιβλίων/οι βιβλιοθήκες γενικώς, τα διθέσια κάμπριο και ιδίως τα Miata, ο καλός κινηματογράφος (που περνάει κρίση), οι femmes fatales.
3. Ασπάζομαι την ελληνική κοσμοαντίληψη και φιλοσοφία. Οι φιλοσοφικές συζητήσεις τη συνοδεία τραππιστικών μπυρών είναι η καλύτερή μου.
4. Δηλώνω όμως ότι θα γίνω Χριστιανός την μέρα που θα ξυπνήσω και το ψυγείο μου θα είναι γεμάτο με παλαιωμένες Westvleteren δωδεκάρες. Ένα θαυματάκι ζητώ κι'εγώ.
5. Το βραβείο της χειρότερης μπύρας πάει από κοινού σε σεσημασμένες μεξικάνικες/αμερικάνικες 'μπύρες' που πωλούνται αβέρτα στα εν Ελλάδι μπαράκια...

Υ.Γ. Ευκαιρίας δοθείσης να ζητήσω κατανόηση για την απουσία μου από την μπλογκόσφαιρα. Πολλά τα τρεχάματα τελευταία.

ONOMATODOSIA είπε...

κι εγω μαζι σας.απ οτι ειδα στην ελλαδα πρασινες,αμστελ και μεξικανικες πινουν...δεν εχουμε μπυροκουλτουρα.
προστ!!! γεια μας.
πινω μια Pyraser(Kellerbier)
ps:πρεπει να σημειωσω οσες μπυρες παρουσιαζεται στο μπλοκ σας να τις δοκιμασω.

greektrappist είπε...

Onomatodosia, σίγουρα δεν έχουμε μπυροκουλτούρα. Δυστυχώς η αγορά μας είναι φοβερά ευάλωτη στις ετικέτες των πολυεθνικών.
Την Pyraser θα την ξέρει ο Brewtus που ταξιδεύει και με διαβατήριο Φριτς.
Προσεχώς αναμένονται ανακοινώσεις για ειδική στήλη με κριτικές των θάμωνων του blog για μπύρες, οπότε θα μπορείς να καταθέσεις κι εσύ τις δικές σου εμπειρίες.