Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 4

Γιορτή Μπύρας

Το Σάββατο βρέθηκα στη Γιορτή Μπύρας στο ΣΕΦ, όπου το στήσιμο και το περιεχόμενο θύμιζαν πολύ την περσινή γιορτή. Σχεδόν οι ίδιες μπύρες και σχεδόν οι ίδιες μπυραρίες και το φαγητό τους.
Κρατάω μόνο την εμφάνιση του εισαγωγέα λουκάνικων και την ποικιλία στο περίπτερο της Deals, που είχε LaTrappe Quadruppel βαρελίσια. Οχι ότι είναι καλύτερη από τις τραπιστικές, αλλά τουλάχιστον είναι μια (αμφιλεγόμενη) τραπιστική που τη βρίσκεις σε βαρέλι και ο διανομέας της "τη σπρώχνει με χίλια".
Κατα τ' άλλα η αισθητική της εκδήλωσης είναι μάλλον χειρότερη από πέρσι, με βελτιωμένη μόνο τη χωροταξική διάταξη. Πότε θα απαλλαγεί ο κόσμος από τα ευτελή πλαστικά τραπεζια και καρέκλες και θα δει περισσότερους ξύλινους πάγκους; Μάλλον οι διοργανωτές δεν έχουν καταλάβει ότι το πλαστικό είναι αποκρουστικό και δεν συνάδει καθόλου με το μπυροφιλικό ταμπεραμέντο.
Περιμένω την άποψη όσων έχουν καταφέρει να βρεθούν στο ΣΕΦ αυτές τις μέρες.

4 σχόλια:

greektrappist είπε...

Ως πολιτικώς ορθός παραβλέπω τα άστοχα σχόλια περί ελιτισμού, αισθητικής αντίληψης κ.λπ., επικεντρώνοντας στη La Trappe που, όπως έγινε γνωστό τελευταία, κατάφερε να εισέλθει εκ νεόυ στον κύκλο των τραπιστών ως έβδομο μέλος.
Καθώς είχα κουβέντα περί του θέματος με τον εισαγωγέα της συγκεκριμένης μπύρας, που θεωρεί την Quadruppel τουλάχιστον ισάξια των άλλων τραπιστικών, δεν μπόρεσα παρά να διαφωνήσω και να συμφωνήσω πάραυτα με τον beerovio για την υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα που εκφυλίζει τη γεύση και αλλοιώνει το αποτέλεσμα της ζύμωσης. Ακόμη και η οσμή της είναι βαριά, με αποτέλεσμα να χάνει το ανάλαφρο άρωμα και την αίσθηση στον ουρανίσκο που δίνουν για παράδειγμα η Westmalle Trippel, η Rochefort των 10 βαθμών, ακόμα και η Chimay.

uberALE είπε...

ΚΥΡΙΟΙ,

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1)ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ CHIPΗΔΕΣ)
2)ΒΡΗΚΑ ΜΠΥΡΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΒΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΩ (Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?)
3)ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ "ΝΕΑ" ΕΚΘΕΣΗ 2007.(ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?)
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ 10 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΣΕ ΤΙ?
ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ?
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ?

Unknown είπε...

Που ειναι η εβδομη ρεεεεεεεεεεεεε?

Ανώνυμος είπε...

Beerovie, μήπως στις κύριες ασχολίες σου περιλαμβάνεται η παρουσίαση των νέων ταινιών του cinema στο MAD? "μεταμοντέρνο αέρα παγκοσμιοποιημένου και ολίγον τι υπερρεαλιστικού fusion"...!!! Βαλκανοποπ!!....και πίνω μπίρες, πίνω μπίρες!