Δευτέρα, Απριλίου 23

Γράμμα από το μεσαίωνα

Μιας και είχαμε υποσχεθεί ότι θα παρουσιάζαμε τη μεσαιωνική εκδήλωση του Ζύθου, στην οποία και παρευρεθήκαμε τελικώς, θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Για φωτογραφικό και άλλο υλικό -ομολογουμένως ενδιαφέρον- επιφυλασσόμαστε στο προσεχές μέλλον και κατόπιν συνεννοήσεως με την ιδιοκτησία του μαγαζιού, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.


Το μοναδικό πλάνο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι το Ρωμαϊκό Όργιο, μια ξύλινη σανίδα μήκος ενός μέτρου, με κάθε λογής κρεατικό, αλλαντικό, τυρί και γαρνιτούρα. Πραγματικό όργιο χοληστερίνης δηλαδή...
Ως αργοπορημένοι δεν προλάβαμε τους διάφορους διαγωνισμούς και τα κεράσματα στους συμμετέχοντες, αλλά παρακολουθήσαμε όλο το σόου με τους παραδοσιακούς μεσαιωνικούς χορούς από πολυμελές εξειδικευμένο χορευτικό -ή ομάδα επίδειξης αν προτιμάτε- που προσέφερε θέαμα υπό τους ήχους της κατάλληλης μουσικής.
Εκεί που το μαγαζί πηρέ πραγματικά φωτιά ήταν προς το τέλος της εκδήλωσης, όταν ένα μέλος του συγκροτήματος, η Αλεξάνδρα, εξετράπη και με τη βοήθεια της κατάλληλης μουσικής διέβη τα Βαλκάνια και πέρασε εις την Ασία, όπερ σημαίνει ότι άρχισε να λικνίζεται με ρυθμικά σπασίματα της μέσης, αναπαριστώντας αυτό που εμείς οι νεοέλληνες αποκαλούμε χορό οριεντάλ. Μάλιστα στο διάβα της ξεσήκωνε τους θαμώνες του μαγαζιού χωρίς να κάνει διακρίσεις ως προς το φύλλο, επιδεικνύοντας μάλιστα μεσογειακή διαχυτικότητα. Οι θαμώνες όχι μόνο χειροκρότησαν αυτή την ιστορική και πολιτισμική εναλλαγή, αλλά πολλοί απ' αυτούς σηκώθηκαν και χόρευαν στους ίδιους ρυθμούς, δείχνοντας την προτιμήσή τους στον οθωμανικό μεσαίωνα... Καλοί οι κουτόφραγκοι αλλά με τους Οθωμανούς περάσαμε καλύτερα, θα υπερθεμάτιζε ο κ. Χρήστος Γιανναράς...
Τα μέλη του Greeks for Beer δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για το θέαμα, μολονότι βαρυστομαχιασμένα από το "όργιο". Ισως φταίει και η Αλεξάνδρα, που, περνώντας από το τραπέζι, επεσήμανε το μέγεθος της θηριωδίας που επιτελούσαν, σχόλιο που οι περισσότεροι, εμποτισμένοι με την παραδοσιακή ανατολίτικη κουλτούρα, εξέλαβαν ως
θαυμασμό για τον ανδρισμό τους...
Οσο για τις μπύρες, ήπιαμε Paulaner βαρέλι, Lucifer βαρελίσια και LaTrappe βαρελίσια. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν θέλαμε να πιούμε μπύρα από φιάλη.
Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε ότι 1-2 μέλη του Greeks for Beer, διατείνονται ότι τους κατέλαβε βαρυστομαχιά το επόμενο πρωινό και ρίχνουν το φταίξιμο στη LaTrappe. Nομίζω είναι άδικο, γιατί προηγουμένως είχαν φροντίσει να ξεκοιλιάσουν το "κτήνος" πάνω στο τραπέζι...


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Ρωμαικό όργιο το έχω δοκιμάσει στο συγκεκριμένο μαγαζί.
Όπως για την εκδήλωση γράψατε την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να έρθω με φίλους.
Ελπίζω και στο μέλλον για ενημερώσεις εκδηλώσεων αλλά λίγο πιο νωρίς από την ημέρα εκδήλωσης...

Ανώνυμος είπε...

βλέποντας τη σχετική φωτογραφία δεν μπορω παρά να αναρωτηθώ αν το "όργιο" συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της απεχθούς διαδικασίας εξόφλησης, με την ενεργό συμμετοχή της διευθύνσεως του καταστήματος!

greektrappist είπε...

Gianni, έχεις δίκιο. Το μάθαμε όμως τελευταία στιγμή. Εχουμε έλθει σε επικοινωνία με το μαγαζί για να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση.
3tpk, τοποθετείσαι εύσχημα. Πρώτη φορά το δοκιμάσαμε και δίνουμε δίκιο σε όσους λένε ότι η πρώτη φορά πονάει...

Dokimos είπε...

Mia eikona 1000 lexeis k alles toses lixoudies!Synepeis opws panta stis yposxeseis sas, den mporw para na thavmasw tin omorfia tis sanidas(an k tha protimousa tis Alexandras)k na sas makarisw pou eisastan ekei!Tha skeftw episis sovara na ferw kanena ethimo k sti moni mpas k xefygoume ligo apo tin elia k to paximadi!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δόκιμος έριξε ιδέα!
Το Ρωμαικό όργιο ίσως ήταν πιο Ρωμαικό αν αντί για σανίδα ήταν πάνω στην ξαπλωμένη Αλεξάνδρα!!!!
Εβίβα!!!

Raclettist είπε...

Gianni να είσαι βέβαιος ότι η πρωτοποριακή σου ιδέα θα διαβιβαστεί στους αρμόδιους φορείς τέλεσης της συγκεκριμένης τελετής.
Χαιρετίζω την έλευση σου στο blog...
Όπως είπε και ο Κύριος:
"Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε".

Brewtus_Tripelius είπε...

Νομίζω ότι οι παγανιστικές-ηδονιστικές τάσεις των Greeks for Beer θα επισύρουν την θείαν μήνιν... Σεμνά λοιπόν και σαράντα μετάνοιες έκαστος!

greektrappist είπε...

Δόκιμε μου φαίνεται ότι εκεί στο μοναστήρι σου πίνεις τίποτα Lucifer. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς την παρεκτροπή σου...
Ορθώς ο Brewtus προσπαθεί να επαναφέρει έσενα και τους υπόλοιπους ακόλαστους στην τάξη...

Ανώνυμος είπε...

Το Ρωμαϊκό όργιο είναι βαρύ "πιάτο". Καθ'ότι τρελλός θαμώνας του Ζύθου (Μαρούσι), το έχω επιχειρήσει αρκετές φορές, και ποτέ δεν έχω καταφέρει να το νικήσω. Έφτασα πολύ κοντά μία και μοναδική φορά, με τη συνεργασία άλλων 6 καλοφαγάδων μπυρόβιων φίλων μου.

Από την άλλη κυκλοφορεί και ένας θρύλλος στο Ζύθο, ότι 2 άτομα το καταφέρανε μόνοι τους και αφήσανε μόνο το ξύλο.. My Heroes!!