Σε αυτό τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα απευθύνεται η ΚΙRΙΝ. Την αγόρασα από κάβα του Περιστερίου στην τιμή του 1,20€ και με περίμενε καρτερικά επί μια εβδομάδα στο ψυγείο. Βρήκα την ευκαιρία να την απολαύσω όχι με sushi ιαπωνικό αλλά με το sushi του Ελληνα, το κλασικό σουβλάκι. Η ΚΙRΙΝ είναι η περίπτωση μπύρας που ταιριάζει με σχεδόν κάθε φαγητό και αυτό είναι που την χαρακτηρίζει θετικά αλλά και αρνητικά. Δεν έχει χαρακτήρα δικό της, είναι συμβατική, δίχως να γαργαλάει τον ουρανίσκο ιδιαίτερα.
Ποιοτικά είναι πολύ καλύτερη από τις μπύρες της Αθηναϊκής, οι οποίες ούτως η άλλως είναι μέτριες, και ειδικά τώρα το καλοκαίρι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κατά τη μεταφορά, των κακών συνθηκών συντήρησης, καθώς και λόγω της υπερβολικής ζήτησης που υπερκαλύπτει τη δυνατότητα παραγωγής, είναι ακόμα χειρότερες.
Η ΚΙRΙΝ είναι μια μπύρα δροσερή, ευχάριστη στη γεύση, απαλή και σχεδόν γλυκιά. Θα μπορούσε να συνοδεύει ψαρομεζεδάκι αλλά και μπριζολίτσα στα κάρβουνα εξίσου όμορφα. Οι εντυπώσεις μου είναι λοιπόν θετικές, αλλά μέχρι εκεί. Τη συνιστώ για το καλοκαίρι, αν μπορέσετε να την εντοπίσετε, πράγμα σχετικά δύσκολο, αλλά μην αναμένετε να εντυπωσιαστείτε. Αν είστε αρνητικά προκατειλημμένοι, θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα, αν πάλι περιμένετε να εντυπωσιαστείτε, λυπάμαι αλλά καλύτερα να επιλέξετε κάποια άλλη ετικέτα.
1 σχόλιο:
Αν θυμάμαι καλά η KIRIN έρχεται στην Ελλάδα από τη Βρετανία, όπου παρασκευάζεται για όλη την Ευρώπη. Ψιλοάγγλος δηλαδή ο σαμουράι:)
Δημοσίευση σχολίου