Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 3

Για τον Jackson

Ενόσω το μπυρολόγιο βρισκόταν στο Βέλγιο, συνέβη κάτι δυσάρεστο, το οποίο μας μετέφερε ο Speculoos και τον ευχαριστούμε γι' αυτό.
O πιο γνωστός κριτικός μπύρας, τουλάχιστον στον αγγλοσαξονικό κόσμο, ο Michael Jackson, απεβίωσε πριν από μερικές μέρες.
Φυσικά δεν τον γνωρίζαμε προσωπικά, αλλά μας λυπεί το γεγονός ότι ένα άτομο με τόσο ευρύ πεδίο δραστηριότητας στη μπύρα εδώ και 30 χρόνια θα σταματήσει να γράφει για το ευλογημένο ποτό.
Βεβαίως έχει αφήσει πίσω του μεγάλο έργο με κορωνίδα της καριέρας του το Great Beers of Belgium, το οποίο και προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Οι περισσότεροι που το αγόραζαν στις Βρυξέλλες δεν ήξεραν ότι μόλις είχε πεθάνει ο συγγραφέας...
(Κάποια στιγμή ίσως να το παρουσιάσουμε, ίδιως αν φιλοτιμηθεί ο ειδικός επί των βιβλιοεκδόσεων και βιβλιοφάγος Brewtus).
Να σημειώσουμε μάλιστα ότι δεν τον χάνει μόνο η μπύρα, αλλά και το ουίσκι, το έτερο αντικείμενό του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει λοιπόν.
Υ.Γ. Το πολύ υλικό που έχουμε μαζέψει από το Βέλγιο θα αρχίσει να παρουσιάζεται τις επόμενες μέρες.

3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Πήγα γιορτή Μπύρας ΣΕΦ φέτος και απογοητεύτηκα. Έλλειψη πρωτοτυπίας, προσφορών. Τελικά, μόνο τα λουκάνικα άξιζαν. Α! Και η ευκαιρία να δοκιμάσω μερικές αμερικάνικες μπύρες, έτσι για αλλαγή. Λίγος και ο κόσμος, τουλάχιστον την πρώτη μέρα. Ίδωμεν.

greektrappist είπε...

Εφεραν τελικά τις αμερικάνικες που έλεγαν; Αυτό μάλιστα, αξίζει τον κόπο γιατί είναι κάτι καινούργιο.

KitsosMitsos είπε...

Οι δύο που πρόλαβα να πιω αμερικάνικες είναι η Anchor Steam Beer και η Liberty Ale. Βιδωτό καπάκι, μικρό μπουκάλι, ιδιαίτερη γεύση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Κάτι διαφορετικό, όπως είπες.