Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 4

Φεστιβάλ Μπύρας Στο Λευκό Πύργο - Α' Μέρος


Φίλοι και φίλες, είμαστε πάλι κοντά σας. Λυπάμαι που λείψαμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως διάφοροι παράγοντες και συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να μοιραστούμε μαζί σας εμπειρίες από ταξίδια που πραγματοποιήσαμε, μπύρες που δοκιμάσαμε, φιλίες που γεννήθηκαν μέσα από την κοινή μας αγάπη για το Άγιο Ποτό.

Επανερχόμαστε δυνατά για να μείνουμε όμως. Γι' αυτό και ταξιδέψαμε μέχρι την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να παραβρεθούμε στο Φεστιβάλ Μπύρας που έλαβε χώρα εκεί από τις 26 - 30 Αυγούστου. Αν και δεν μπορέσαμε να βρεθούμε όλες τις ημέρες εκεί, παρά μονάχα τις δυο τελευταίες, οι εμπειρίες που ζήσαμε και οι γεύσεις που δοκιμάσαμε σίγουρα δεν χωρούν σε ένα μόνο άρθρο.

Καταρχήν να εξηγήσω γιατί διανύσαμε τόσα χιλιόμετρα ενώ θα μπορούσαμε να μείνουμε Αθηνά και να παραβρεθούμε στο τοπικό ''Πανηγυράκι'' . Διοτι έχοντας επισκεφτεί πολλάκις της Σαλονίκη, και γνωρίζοντας οτι τα καρντάσια έχουν γούστο και αντικειμενική αντίληψη της ποιότητας. είχαμε την πεποίθηση ότι δεν θα παρακολουθήσουμε όσα μας πικραίνουν κάθε χρόνο στην Αθήνα. Για να γίνω πιο σαφής, πιστεύαμε ότι δεν θα αντικρύσουμε ένα βλαχομπαρόκ σκηνικό με τα κάρβουνα και τα κατεψυγμένα σουβλάκια, κότσια κλπ, τις cult φιγούρες ''ονόματα'' του καλλιτεχνικού χώρου που έρχονται να παρουσιάσουν τα hitακια του σαββατοκύριακου στους της οικονομικούς μετανάστες (λέγε με gangster) της Ανατολικής Ευρώπης.

Και ευτυχώς δικαιωθήκαμε. Σε ένα χώρο στεγασμένο, με λίγα δυστυχώς περιπτερά αλλά συμμαζεμένο και λιτό και κυρίως ασφαλή για παιδιά και ενήλικες χάρις και στη διακριτική ομολογουμένως παρουσία των security, απολαύσαμε το αγαπημένο μας ποτό με θεά τη θάλασσα, με καλή μουσική και με εξαιρετική παρέα.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σήμερα, διοτι έχω κανονίσει με την μπυροπαρέα να πάμε για ‘κοινωνία’ σε λίγο, θα αναφερθώ όμως σε κάτι που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Την υποδοχή από τα παιδιά του all4beer.com. Μας υποδέχτηκαν, χωρίς να μας γνωρίζουν προσωπικά, σαν να μας ήξεραν χρόνια. Παιδιά θα το πω διοτι το νιώθω από καρδιάς, περάσαμε την πιο όμορφη βραδιά, την τελευταία του καλοκαιριού, στην παρέα σας. Ευχόμαστε να μπορέσουμε να σας ανταποδώσουμε την φιλοξενία πολύ σύντομα.

Mixos, σε ευχαριστούμε για όλα…

9 σχόλια:

Mixos είπε...

Κατά πρώτον, θα ήθελα να σας μεταβιβάσω τις ευχές όλης της παρέας του all4beer.com για καλή «επάνοδο» … και προσωπικά ο ίδιος … υψώνω το άγιο δισκοπότηρο που κρατώ και με μια Westmalle dubbel προσκαλώ όλους τους απανταχού μπυρόφιλους να αναφωνήσουν μαζί μου ένα ηχηρό “Welcome Back …”!!
H πρώτη αυτή δημοσίευση που αναρτήθηκε την 4η Σεπτεμβρίου 2009 και ύστερα από «μακράν» απουσία σας, μόνο χαρά μπορεί να σκορπίσει σε όλους τους πραγματικούς λάτρεις και ανιδιοτελείς υπηρέτες του «ευλογημένου - από θεό και δαίμονα - ζωμού» , της μπύρας .. και της κουλτούρας της..

Κατά δεύτερον, ανταποδίδω τις ευχαριστίες σας για τον απλούστατο λόγο: όταν έχεις περάσει παρέα με κάποιους ανθρώπους μια υπέροχη βραδιά, με όμορφη κουβεντούλα, καλαμπούρι και κυρίως όταν έχεις «μεταλάβει» μαζί τους στο ίδιο τραπέζι … στο τέλος δε μένει παρά να τους ευχαριστήσεις για το πολύτιμο δώρο που σου πρόσφεραν … Ευχαριστώ, λοιπόν, και εγώ με τη σειρά μου…
Καλή δύναμη καρντάσια, καλή αρχή και συνέχεια … με πληθώρα ποιοτικών μπυροδοκιμών !!
Η πόλη της Θεσσαλονίκης, που τυγχάνει να έχει την τιμητική της στην πρώτη σας φθινοπωρινή δημοσίευση, μετά χαράς σας υπενθυμίζει πως όποτε θελήσετε να πάρετε τον ανήφορο για να γευτείτε τους χυμούς της, να είστε βέβαιοι πως κάποιοι καλοί φίλοι θα σας περιμένουν για να σας υποδεχτούν …

Raclettist είπε...

Ευχαριστούμε πολύ φίλε Mixo..
Σε περιμένουμε Αθήνα όμως πρώτα, με το καλό..!

QUADRUPELIUS είπε...

Θα ήθελα με τη σειρά μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην παρέα του all4beer.com γιατί πραγματικά μας αγκάλιασαν σαν να μας ήξεραν από καιρό και μας έκαναν να νιώσουμε φίλοι μεταξύ φίλων.Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Χρήστο(mixos).Ειλικρινά δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για ό,τι έκανε για εμάς.Τον περιμένουμε για ανταπόδωση! Τέλος θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπητό φίλο raclettist,ο οποίος με μύησε στην τελετουργία και στα μυστικά της μπύρας.

Raclettist είπε...

Quadrupelius καλώς όρισες στην μπυροπαρέα μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η παρέα μας συνεχώς μεγαλώνει, και γνωρίζοντας σε προσωπικά νιώθω ευτυχής που ανάμεσα σε άλλα που διακρίνουν τη φιλία μας, υπάρχει το κοινό μας πάθος για το ευλογημένο αυτό ποτό. Αναμένουμε, από εσένα ειδικά, ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια μας να μυήσουμε και άλλους στα μυστικά της ΚΑΛΗΣ μπύρας. Να δώσουμε όλοι μαζί στους φίλους της μπύρας, στο μέτρο που μπορούμε τα φώτα μας, σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς που θέλει να επιβάλλει η ''πολυεθνική''.

QUADRUPELIUS είπε...

Καλώς σας βρήκα! Ελπίζω κι εγώ ,ειδικά με την πολύτιμη συμβολή σου αγαπητέ raclettist ,να συνδράμω στην προσπάθεια να μυήσουμε όλο και περισσότερους στην αγαπημένη μας συνήθεια!

Nίκος Μαυρής είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ για την επάνοδό σας. Δε μπορώ παρά να επισημάνω πως το greeksforbeer αποτέλεσε έναν οδηγό στα πρώτα μου βήματα στο κόσμο της μπυροκουλτούρας, ένα φως που με βοήθησε να περάσω το τούνελ της άγνοιας προς την αποκάλυψη του κόσμου της πραγματικής μπύρας.
Ως nikosm συμμετείχα διακριτικά κι εγώ τον τελευταίο χρόνο λειτουργίας του gfb και χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να σχολιάζω τα ενδιαφέροντα άρθρα σας, ως Chalice πλέον, μια και αυτό είναι πλέον τ' όνομά μου στο χώρο της μπύρας.
Και πάλι καλώς επιστρέψατε!

Raclettist είπε...

Chalice...καλώς ήλθες ξανά στην μπυροπαρέα μας. Θα είναι χαρά μας να συμβάλλεις και εσύ στον ευγενή σκοπό που υπηρετούμε ευλαβικά, στην ενημέρωσή και την ευαισθητοποίηση του νεοέλληνα για την καλή και ποιοτική μπύρα.

KitsosMitsos είπε...

Καλή επάνοδο, παίδες. Ελπίζω να κρατήσει αυτή τη φορά. Όχι ότι οι μπυροεξελίξεις τρέχουν, αλλά όσο να'ναι ωραίες παρουσίασεις και κουβέντα γίνεται εδώ.
Τώρα για το Φεστιβάλ Μπύρας θα συμφωνήσω. Το μόνο καλό για μένα είναι ότι εμπλουτίζω τη συλλογή μου με νέα (όχι επιπέδου συνήθως) μπουκάλια. Αν και μερικές φορές όπως πχ με τις αμερικάνικες, βρίσκει κανείς και θησαυρούς!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι μας λείψατε.

Πάντα έμπαινα ως «άγνωστος … Milton» … και τώρα το ίδιο θα κάνω.
Να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά που γνώρισα κάποιους από εσάς.

… Milton από a4b