Κυριακή, Σεπτεμβρίου 6

Φεστιβάλ Μπύρας στο Λευκό Πύργο - Μέρος Β'

Το γεγονός ότι διοργανώνεται Φεστιβάλ Μπύρας στη Θεσσαλονίκη δεν το γνώριζα, μέχρι τη στιγμή που ένας καλός φίλος και συνάδελφος μου στέλνει ένα link από γνώστη ειδησεογραφική ιστοσελίδα με αναλυτική περιγραφή των όσων οι διοργανωτές υποσχόταν ότι θα λάβουν χώρα.

Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε οπότε όπου ακούς πολλά κεράσια , κράτα μικρό καλάθι. Και αυτό διότι ούτε πολλά βαρέλια είδαμε, κανένα δε στην τιμή των 2€, ούτε η ακριβότερη μπύρα ήταν 4€ όπως είχε υποσχεθεί η υπεύθυνη του Φεστιβάλ κα Λίλιαν Σαράφη. Πάραυτα, προωθώ το link στον Quadrupelius με σκοπό να τον βάλω σε σκέψεις για ταξιδάκι αστραπή στη Θεσσαλονίκη, με δέλεαρ φυσικά την ζυθοποσία άνευ περιορισμών.* Έπειτα από δευτερόλεπτα λαμβάνω θετική απάντηση από τον Quadrupelius. Alea jacta est. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν, και Σάββατο πρωί ξεκινάμε για Θεσσαλονίκη.

Φθάνοντας στο χώρο του Φεστιβάλ η πρώτη ευχάριστη έκπληξη είναι η τιμή του εισιτήριου που είναι στα 7€. Η επόμενη θετική εξέλιξη είναι ότι με το εισιτήριο, σε αντίθεση με το ‘’πανηγυράκι’’ της Αθήνας που με το ζόρι παίρνεις Paulaner, υπάρχει μεγαλύτερο εύρος επίλογων.

Αφού κάνουμε μια αναγνωριστική περιήγηση στο χώρο καταλήγουμε στο περίπτερο του Sugar Draft όπου συναντάμε τους υπεύθυνους οι όποιοι καλοδιάθετοι και πρόθυμοι μας ενημερώνουν τόσο για τα βαρέλια που έχουν όσο και για τις ετικέτες σε μπουκάλι. Παίρνω μια Maisels Weiss για αρχή με το εισιτήριο, 3€ η κανονική τιμή, και κατευθυνόμαστε στο στεγασμένο χώρο με τα τραπέζια.



H Maisels καταναλώνεται τάχιστα, οπότε κατευθυνόμαστε προς το περίπτερο του Καφωδείου – Ελληνικόν για ανεφοδιασμό. Διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες αν και τα βαρέλια περιορίζονται σε Kozel Dark Lager, Weihenstephan και Chimay. Ανάμεσα λοιπόν στα περιπου 40 μπουκάλια διακρίνω ώ του θαύματος μια Straffe Hendrik. Την ζητώ με λαχτάρα από την κοπέλα που μας εξυπηρετεί στο περιπτέρο και κατευθύνομαι προς το τραπέζι με τη χαρά μικρού παιδιού που βλέπει για πρώτη φόρα δώρο Χριστουγέννων.



Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, απλά χάνετε φίλοι μου. Ήταν το καλύτερο στοιχείο της βραδιάς διότι την αναζητούσα από τότε που είχα επισκεφτεί το ζυθοποιείο που την παράγει στην Bruges του Βελγίου. Αναλυτικό αφιέρωμα στην Straffe Hendrik και το Ζυθοποιείο De Halve Maan το οποίο έχουμε επισκεφτεί θα κάνω τις αμέσως επόμενες ημέρες. Προς το παρόν σας αφήνω να χαλαρώσετε, γιατί είναι Κυριακή, και όσοι από εσάς έχετε προνοήσει, μια καλή Weiss είναι ότι πρέπει αυτή την ωρα.

* Πίνουμε όσο θέλουμε όταν ΔΕΝ οδηγούμε.

13 σχόλια:

rockordie είπε...

Χαίρομαι που επανήλθατε αλλά το ότι δεν ενημερώσατε για την άνοδό σας στην πόλη του "Ζορρό" θα θυμάμαι...

Mixos είπε...

Κάτι μου λέει πως ο φίλος Quadrupelius ... δεν προέβαλε και ιδιαίτερη αντίσταση στην εν λόγω πρότασή σου αγαπητέ Raclettist ... πράγμα που ασφαλώς κανένας μας δεν μετάνιωσε ... Η Straffe Hendrik Tripelbier 9 είναι πραγματικά μια εξαιρετική ετικέτα. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε την χαρά να την απολαμβάνουμε εδώ και μήνες τώρα. Στην Αθήνα από όσο γνωρίζω θα την βρείτε στη Villa Marietta και στο Εν Αιθρία ..

Raclettist είπε...

Mea Culpa...rockordie
Θα επανορθώσουμε, μέσω του blog και εκ του σύνεγγυς.

xylokopos είπε...

Επιτέλους ρε χίπηδες!

Γουέλκαμ μπακ.

greektrappist είπε...

Mε συγκίνηση ανακαλύπτω ότι πολλοί από εσάς που μπλογκάρατε κάποτε μαζί μας, είστε ακόμη εδώ, με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και προσκόλληση στο "θείο ποτό".
Τους χαιρετισμούς μου.
Εμείς προφανώς αφεθήκαμε στις μικροαπαιτήσεις της ζωής, φανήκαμε ασυνεπείς.
Το all4beer έχει εξαιρετικό περιεχόμενο. Αν και δεν το έχω ψάξει ακόμη όλο, θα έλεγα ότι είναι το ελληνικό beeradvocate-ratebeer.
(Aξιοζήλευτη πραγματικά η παρουσία σας στο μπυροφεστιβάλ της Bruges, πιστεύω θα έχει καλύτερο setting από αυτό των Βρυξελλών).

xylokopos είπε...

επίσης να πω, ότι αυτό που κάνατε και σηκωθήκατε και φύγατε τόσον καιρό, ήταν ανεύθυνο. Σκέφτομαι τον πιτσιρικά που είπε, ας περάσω από το γρικς φορ μπίαρ να πάρω κατευθύνσεις, δε βρήκε τίποτα πρόσφατο, πήγε στο μπαρ, και όταν η σερβιτόρα του πέταξε το βυζί στο μούτρο και ρώτησε, τι θα πάρεις, ο μικρός τραυλίζοντας συγχισμένος είπε, μια μπαντγουάιζερ.

Και τότε 7 άγγελοι εσοδομίσθησαν και 5 γατάκια έχασαν το φως τους.

greektrappist είπε...

@xylokope,
Η αλήθεια είναι ότι εμείς θα βάζαμε το φιλομαθή έφηβο στο σωστό δρόμο. Θα κατέληγε στο Delirium των Βρυξελλών, όπου οι μπαργούμεν χρησιμοποιούν τα στήθη τους για να ανοίξουν καλοσχηματισμένα μπουκάλια πάντα με αυτή τη θλιμμένη φλαμανδική κομψότητα, χεχε.
Βρε ρεμάλι, ευτυχώς οι φιλελεύθεροι κομμουνιστές εκεί πέρα δεν διαβάζουν αυτά που γράφεις:)

Mixos είπε...

Να τος κι ο αγαπητός μας greektrappist ... Χαίρομαι που έστω και με τη μορφή σχολίου έδωσες σημεία ζωής... Προσωπικά δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη χαρά μου πίνοντας εις υγείαν των Raclettist, Quadrupelius και ασφαλώς του greektrappist την εξαιρετική Black Albert της Struise! Περιμένω λίστα παραγγελιών από την Bruges ...

KitsosMitsos είπε...

Μια χαρά αρχίσαμε :-)

QUADRUPELIUS είπε...

Που είσαι φίλε mixo;Κατέβα Αθήνα, φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα.

Dokimos είπε...

Άντε ρε παιδιά, πόσους μήνες αναμονή??! we did black eyes to see you που λένε στα αγγλο-νεοελληνικά! Καλώς σας βρήκαμε πάλι και καλή δύναμη σε όλα! Όπως βλέπετε τα καλά νέα μαθαίνονται γρήγορα...

@xylokopos: αληθινά γεγονότα το βυζί και η bud? για τους αγγέλους και τα γατάκια το έμαθα, λυπηρό... :))))

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ όλη την μπυροπαρέα.

Αγαπητέ Raclettist περιμένω με αγωνία την παρουσίαση σου για την «Straffe Hendrik».

Milton από a4b

Raclettist είπε...

Ανώνυμε Milton....δεν θα κάνουμε άπλα αφιέρωμα στην Hendrik άλλα και στο ζυθοποιείο De Halve Maan...συνεπώς stay put lad...!